Forum dyskusyjne
TAJLANDIA WIETNAM Listopad-Grudzień prośba o rade
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
smajli 19:49 | 17.08.2017
Witam. W połowie listopada lecę do Bangkoku na równy miesiąc. Większość czasu spędzę zapewne w Tajlandii, ale jest w około tyle pięknych krajów, że dobrałem do tego jeszcze Wietnam. Zastanawiałem się czy może lepiej rozłożyć miesiąc na 4 równe tygodnie i zrobić Tajlandię Wietnam Kambodżę i Laos. Jednak doszedłem do wniosku ze lepiej zostać dłużej w Tajlandii i Wietnamie. Planuje spędzić 3 tygodnie w Tajlandi i 1 tydzien w Wietnamie. Będzie to moja pierwsza samodzielna podroż i nie mam żadnego doświadczenia z tymi krajami dlatego tez proszę Was o opinie a może kilka rad. Mniej więcej zaplanowałem glowny szkielet podroży i chciałbym się z Wami nim podzielić. Zapraszam do dyskusji.15.11 - 19.11 Bangkok
20.11 - 24.11 Podróz lądem do Chiang Mai i trekking ( po drodze Ayuthaya i Sukhothai ?? )
Z Chiang Mai samolotem na południe i Wyspy
24.11 - 4.12 Wyspy. Nie mam jeszcze wybranych dokładnych wysp , muszę jeszcze trochę poczytać na ich temat, Chcialbym wybrac 5 wysp i na każdej spedzic 2 noce
4.12 - 12.12 Wietnam ( Hanoi, Sapa Ha Long Bay )
To dopiero początek mojego planowania :)
Monsoon 00:53 | 27.08.2017
O tej porze będzie zimno i deszczowo w pn Wietnamie i deszczowo w środkowym. Sape na pewno bym sobie odpuściła, bo będzie brzydko, a chaty w górach są nieogrzewane.Po tych krajach się bardzo łatwo podróżuje, są idealne na pierwszy samotny raz, na pewno spotkasz wielu życzliwych ludzi w drodze. Polecam Ci Luang Prabang w Laosie:).
Hoi An w Wietnamie, ale może lać cały czas( chociaż nie musi).
Jakbyś potrzebował jakichś informacji to zapraszam na http://mynameiswind.com/category/tajlandia/
Pozdro i udanej wyprawy
Vanessa