Forum dyskusyjne
tajlandia
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
mroczo 12:05 | 06.05.2006
Witamy!Wybieramy się do Tajlandii,Laosu i Kambodży w okresie 07.2006-09-2006 .Czy ktoś z Was byl w tym czasie w w/w krajach,obawiamy sie nadmiernych opadów deszczu .Czy warto rozważać wyjazd w tym terminie?
evelqa 01:19 | 12.05.2006
hello!no wlasnie mam ten sam problem.
w przewodniku wyczytalam ,ze pora deszczowa trwa od czerwca do pazdziernika-a najgorszy okres przypada na wrzesien i pazdziernik(fuck!)(drogi gruntowe zamieniaja sie w błoniste korytka i takie tam...)so...wiem z doswiadczenia ze w pzrewodnikach nie wszystko jest do konca prawda i tylko prawda ,wiec mam jakies watpliwosci..Obilo mi sie o uszy ,ze wcale nie jest tak zle . No wlasnie pytanaia pytania!!jak to wlasciwie jest z tą jesienią w Tajlandii??da rade?////
putrycydes 22:06 | 16.05.2006
ja bym w porze deszczowej po kambodży nie jeździł o ile miałbym nie za dużo czasu. powód jest prosty - drogi są głównie gruntowe i podobno zamieniają się w maź błtonistąp.s.
nie widziałem w deszczu ale myślę że tak jest
np. droga z poipet do siem reap (150km) 7h autobusem w porze suchej
poza tym super
fotocd 23:49 | 16.05.2006
za goraco, byłem w tajlandi przez kilka miesięcy i najlepsza pora to wyjazd pod koniec pory deszczowej chłodnej, tzn przełom września października,Kambodża jest słabo przejezdna, po wylewach rzek, ale da się przejechać, tylko to dłuzej trwa, z granicy do SiemReap 152 km 12 godzin
Kornelia 15:57 | 11.06.2006
cześć, byłam w Tajlandii w październiku, podróżowałąm różnymi drogami ( również leśnymi, stopem) i nie było większych problemów. Są ulewy, ale krókie i raczej nie występowały każdego dnia. Jednym słowem-październikowa pora deszczowa nie męczy ( a byłam cały miesiąc). Pozdrawiam i udanej podróży