Forum dyskusyjne
Brak wizy - jakie konsekwencje
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
markoo 06:54 | 08.11.2009
Czy Ktoś może wie jeśli mam wizę na 15 dni a będę 16 tak mam samolot - jakie konsekwencje poniosę? najbardziej sie obawiam ze mnie nie wpuszczą następnym razem . Obecnie jestem na Phi Phi i rozważam że w najgorszej sytuacji mogę wyskoczyć za granicę na chwilkę . Moze Ktoś coś wie ?
Edgarek 08:08 | 08.11.2009
Z tego co pamiętam to na lotnisku jest takie stanowisko do płacenia kar przy wylocie, tam Ci wystawiali kwit i płaciłeś. Na lotnisku za jeden dzień ponad nic nie płacisz, za każdy następny 500 bahtów. Na przejściu lądowym nie ma ulgi na pierwszy dzień.
domi_de 11:24 | 11.11.2009
w 2008 placilam 600 bathow za kazdy dzien ponad termin w wizie, formalnosc;)
1414 09:54 | 12.11.2009
jestem wlasnie na Pukiecie i za tydzien musze opuscic Thai zeby uniknac kary 500bth za kazdy dzien zwloki.Moze ktos wie czy mozna zalatwic wize vietnamska przy granicy?Slyszalem rozne wersje.
rafał 76 13:03 | 19.12.2009
mozesz przedluzyc wize w konsulacie w bkk jezeli nie masz wizy wielokrotnego przekroczenia granicy tajandii a wracasz do kraju przez bkk nie ma szans na wyjazd do wietnamu i powrot do bkk
hanskolo 17:11 | 22.12.2009
zdaje sie,ze masz wize jednorazowa.masz jeszcze sporo czasu ale jezeli chcesz tylko przekroczyc tajska granice z powodu wizy to wsiadaj w autobus z krabi(sprawdz phucket bo pewnie tez sa)i udaj sie na granice malezyjska.kolejnym rozwiazaniem jest samolot z phucket do kuala lumpur(z parodniowym wyprzedzeniem wyjedzie tanio w dwie strony)tam wizy nie potrzebujesz i wracajac na phucket albo bkk otrzymasz nowiutka wize on arrive na 15 dni za friko.
tutamjez 12:48 | 11.01.2010
a jak zrobic jesli ja tam chce spedzic rok co najmniej? CO z wizami?