Forum dyskusyjne
Bukowanie noclegów - czy tylko karta kredytowa
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Yavanna 18:37 | 01.02.2010
Mam kolejny problem więc proszę o pomoc. Chcę zabukować sobie wcześniej noclegi w hostelach w Tajlandii,ale gdy wpisuję numer mojej karty wyskakuje błąd i każą mi użyć karty kredytowej. Ja takowej nie posiadam i raczej chciałabym uniknąć wyrabiania jej, z wielu względów.Czy nie ma innych sposobów zarezerwowania noclegów? Innej formy płatności, czy możliwości użycia karty innej osoby? nie rozumiem, dlaczego nie mogę po prostu zapłacić przelewem?
Bardzo proszę o jakieś informacje i z góry za nie dziękuję.
Edgarek 20:34 | 01.02.2010
Dlaczego nie możesz zapłacić przelewem? Ponieważ przelewem nikt rozsądny nie płaci. Koszty przelewu (im bardziej egzotyczny odbiorca tym większe, ponieważ może być dużo banków pośredniczących po drodze i każdy kosi prowizję) mogą wielokrotnie przekroczyć koszt wyrobienia i utrzymania karty kredytowej. Nie mówiąc już o tym, że przy kwotach za noclegi w hostelach pewnie i przekroczy sam koszt noclegu.
viajero.mk 20:49 | 01.02.2010
W Tajlandii nie rezerwuje się noclegów! Tam tysiące hoteli wszystkich kategorii czekają na klientów. Po co płacić więcej i kupować kota w worku? Na miejscu można obejrzeć pokój, jak się nie spodoba, można iść do hotelu obok i wybrać coś odpowiedniejszego. Jak zapłacisz wcześniej to większe jest prawdopodobieństwo że dostaniesz gorszy pokój, bo lepszy będzie dla bardziej wybrednego klienta, który zechce najpierw obejrzeć pokój.
Yavanna 20:52 | 01.02.2010
Chciałabym zarezerwować chociaż pierwszy nocleg w Bangkoku, żeby po męczącej podróży nie chodzić i nie szukać wolnego miejsca.
viajero.mk 21:07 | 01.02.2010
Naprawdę nie ma takiej potrzeby. Na lotnisku wsiadasz w autobus A2, który ma ostatni przystanek obok Khao San dokładnie naprzeciwko Sawasdee Inn, pokój z klimatyzacją za 500-800 Bht. A 100 metrow dalej, już na Khao San są setki tańszych i droższych hostali, gdzie dostaniesz pokój o każdej porze dnia i nocy.
RafalTK 23:11 | 03.02.2010
A jak nie chce Ci sie szukac hostelii, to hostel znajdzie Cie sam. Na Khao San jest pelno "naganiaczy", ktorzy za drobna oplata (20-50 bath) sami zaprowadza cie do hostelu z wolnymi pokojami