Forum dyskusyjne
pustynia
kategoria podróże po świecie
kraj Maroko
mors 10:06 | 23.04.2010
Które wydmy polecacie Erg Chebbi czy Erg Chagaga?Jak dojechac z Marakeszu?Dzięki
kasy1 15:06 | 24.04.2010
Wiele osob bylo na pustyni,tylko pewnie na tych obydwu ergach niekoniecznie.Ja byłem na Erg Chebbi i podobalo mi się.Podejrzewam,ze kolo Zagory jest mniej ludzi a wydmy pewnie podobne...Przejrzyj sobie zdjecia w necie,podejrzewam,ze trudno bedzie sie zdecydowac..
Tutaj moje z Erg Chebbi,jezeli chcesz zobaczyc
http://www.flickr.com/photos/synowieckrzysztof/sets/72157623238011314/
rafal9238 11:46 | 26.04.2010
Erg Chagaga tam byłem niezapomniane przeżycie
mors 20:05 | 26.04.2010
Czy mógłbyś w skrócie opisać dojazd i sposob na zaliczenie wydm?dzięki
arturo.sz 14:55 | 28.04.2010
Witaj.Byłem w Erg Chebbi. Jest pięknie. Musisz dojechać do Merzougi. Tam musisz wynaleźć sobie wycieczkę na wydmy. Naganiaczy jest pełno. My wzieliśmy sobie wielbłądami do oazy, tam kolacja, nocleg, wschód słońca (niezapomniane przeżycie), śniadanie i powrót. I polecam z czystym sumieniem taki zestaw. Można jeszcze się udać dżipami. Najlepiej dojechać tam popołudniem i rano spadać. Nie ma tam nic więcej ciekawego.
Pozdrawiam
mors 15:37 | 28.04.2010
Dzięki,czy brać tam nocleg,czy od razu brac wycieczkę na pustynię?pozdrawiam
arturo.sz 15:52 | 28.04.2010
Weź wycieczkę na pustynię z noclegiem. Nocleg jest w namiotach berberów. W cenie jest kolacja i śniadanko. Wygląda to tak, że odhaczasz wschód słońca, śniadanko i na dromadera. W merzouga jesteś dość wcześnie. Przejazd wielbłądem trwa ok 2 h. a d... boli jakby 2 tygodnie. Nie ma sensu brać noclegu w merzoudze, bo nic tam ciekawego więcej nie ma. Chyba, że przyjedziesz późno wieczorem. Ja byłem dość późno, ledwo załapałem się na zachód słońca.