Forum dyskusyjne
Lot do Tajlandii w jedną stronę
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
mrcanberra 23:12 | 11.07.2012
Mam pytanie jak to jest jak sie ktos wybiera do Tajlandii, ale na bilecie w jedna strone, nalezy miec jakies inne dokumenty, wskazujace ze sie opusci kraj?Przykladowo chce leciec ale nie wiem kiedy bede wracal, moze za miesiac, moze za dwa wiec na miejscu kupowalbym dopiero bilet powrotny, takze przy takiej opcji sa jakies wymagania co do wjazdu?
fotodrab 23:54 | 11.07.2012
Zadnych dokumentow nie potrzeba. Mozesz spokojhnie leciec na one way ticket. Wypraktykowalem to kilkadziesiat razy.
ArchitekciPodróży 11:57 | 16.07.2012
Teoretycznie przepisy wymagają potwierdzenia wylotu w postaci biletu albo rezerwacji. W praktyce nikt tego nie przestrzega i potwierdzenia nie trzeba pokazywać. Na wszelki wypadek można założyć rezerwację (której nie trzeba wykupić) np. na fru.pl i mieć przy sobie wydruk z potwierdzeniem. Podobnie sytuacja wygląda w Indiach i innych państwach azjatyckich.Pozdrawiam serdecznie,
Martyna, www.architekcipodrozy.pl
izaschiza 14:06 | 16.07.2012
Lepiej mieć jakąś podkładkę np. rezerwację, bo czasami sprawdzają - mi się to właśnie zdarzyło - poproszono o okazanie biletu powrotnego - a podobno prawie nigdy się nie zdarza. Kilka razy przekraczałam granicę Tajlandii, ale tylko raz poproszono mnie o bilet powrotny. Nie miałam i powiedziałam, że wybieram się do Laosu i będę przekraczała granicę lądem, ale trochę to trwało zanim mnie przepuszczono.
brylek 16:14 | 15.08.2012
lepiej cos miec, jakikolwiek papier po angilesku albo innym dla tajow niezrozumialym jezyku. ja bylem 2 razy i zawsze chcieli widziec bilet powortny, wiec roznie bywa
neronek 14:51 | 16.07.2012
nie potrzeba mogą jedynie spytać gdzie po Tajlandii .. mówisz np Kambodża wizę dostajesz do niej na granicy albo Malezja no tam tylko pieczątka i dalej...pozdr
neronek
mrcanberra 00:28 | 17.07.2012
rozumiem dzieki za info ;)iza pewnie wpadlas jakiemus w oko wiec i przepisami chcial Cie prztrzymac ;D