Forum dyskusyjne
Pierwszy raz za granice Pomoc
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
katowice.27 23:46 | 23.08.2012
Chcieliśmy sie wybrać do Egiptu ale jak nam powiedziano że mamy zapłacić z TUI na 2 tygodnie 3200zł od osobyAle tyle biur upada chcemy sie wybrać do Tajlandii
NIe znamy języka angielskiego perfekt , chcemy lecieć do Bangkoku w dwie strony znaleźliśmy ofertę z karkowa Air Berlin na 14 dni za 1980zł w październiku , a na wrzesień na PHUKET za 1450zł ( są terminy sierpień i wrzesień do woli ) jak by to kogoś interesowało
Mam prośbę czy zmieszczę sie na 14 w cenie z : zwiedzaniem, jedzeniem na ulicy hotelem , i przejazdy wewnątrz kraju, nie samolot. liczymy 1500-2000zł ( + samolot z polski za 2 tyś.zł )
Czy ma ktoś jakś fajna trase do zwiedzania
Bardzo bardzo proszę o pomoc
kurkuma1987 10:26 | 24.08.2012
To zależy jaki masz tryb podróżowania i co chcesz zwiedzic :D Ja byłam miesiąc w Chinach i wydałam 5000 razem z biletami lotniczymi (2500zł), a Chiny są dużo droższe niz Tajlandia.Tajlandia wg wiekszosci podróżników jest fantastycznym celem na pierwsza samodzielna podróż zagraniczną.
Jezyka nie znasz perfect, ale Tajlandczycy równiez nie znają go w takim stopniu :D Poza tym zawsze pozostaje jezyk migowy ;)
Przy podróżowaniu często korzystam z tej stronki http://mandalay.pl/tajlandia - czerwona kropka oznacza na ogół że faktycznie warto to zobaczyc, zółta niekoniecznie.|
http://www.koniecswiata.net/index.php?id=251 - druga stronka równiez bardzo wartościowa, szczególnie przed pierwaszą podróżą polecam przeczytać poradnik, jest bardzo dobrze napisany i zaoszczedzi Ci wiele problemow. Ja do niektórych rzeczy musiałam dojśc sama, a tu masz wszystko podane na tacy :)
Powiedz mi proszę czy tych lotów szukasz na stronach linii lotniczych? ceny sa fantastyczne!
mrcanberra 11:36 | 24.08.2012
Tzn 1500 zl na osobe? To spokojnie sie zmiescisz, wszystko zalezy kto jakie ma wymagania, ale przykladowo hotelik za 50-70 zl/doba za 2 osoby wiec i przy odpowiednim rozplanowaniu budzetu na 2 osoby te 1500 zl starczy. Co do rasy to tez zalezy co kto chce zwiedzac, jedni wola zabytki inny przyrode. Warto zwiedzic rozne miejsca w Bangkoku, Ko samet jest spokojne i ciekawe jak sie nie chce gdzies daleko jechac a mysli o sloncu i piasku, ale poludniowa czesc kraju Ci bardzo tez polecam bardzo ladne widoki.Ogolnie Tajladnia cala jest ciekawa.
katowice.27 14:43 | 24.08.2012
http://www.fly4free.pl/http://fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=13486&start=910
Gosiu co dziennie wrzuca oferty , teraz masz do Brazylii za 1350zł w dwie strony
[konto usuniete] 13:09 | 26.08.2012
Myślę że jednak to zbyt mało jeśli chodzi o wyjazd o takiego kraju , zupełnie inny kontynent, zawsze lepiej mieć dodatkowy zapas gotówki, nigdy nie wiadomo jak to się może skończyć, nie miłe niespodzianki czasem spotykają ludzi.
pavep 13:18 | 31.08.2012
Załóżcie sobie konto dolarowe np WZWBK, opłata jedynie za kartę 10 USD na rok. Jeżeli wam nie starczy, zawsze możecie wyciągnąć pieniądze.
Promyczek 11:07 | 02.10.2012
ale zeby zplacic te super duper tanie bilety to trzeba byc Mistrzem swiata chyba:)
Promyczek 11:08 | 02.10.2012
Ja sie z tym zgadzam w 100%. To jest chyba tak ze te 1500pln na osobe to byscie mieli tak na styk to raz a dwa..jesli zachorujecie tfu tfu to co? albo nie znajdziecie taniego noclegu? Itd. Ja planuje wyjazd na kwiecien i po rozeznaniu planuje budzet 2500-3000 na osobe. najwyzej wroce z kasa :D
Beata & Tomek Globetrotting 13:03 | 02.10.2012
my podrozujemy najtaniej jak sie ale z czynnym pypoczynkiem czyli muzea, swiatynie, motocykle, wycieczki snorkelowe itp itp a to wszystko kosztuje dodatkowo i na pare wydalismy w tym roku jakies 150 zł dziennie/2100 za 14 dni za wszystko (bez biletu lotniczego). Bylo to juz pod koniec sezonu co prawda w Maju ale w Tajlandii to nie ma takiego wielkiego znaczenia tylko dostepnosc tanich hoteli jest ograniczona. Co bym radzila to kupic Lonely Planet 'Azja Poł-Wschodnia na budżecie' poniewaz tam radza jak wszystko robic najtaniej i wpominaja tylko tanie hotele i gościńce. I w miarę możliwośći zarezerwujcie sobie wcześniej miejsca przynajmniej w tych bardzo turystycznych miastach jak Bangkok, Chang Mai czy na południu na wyspach żeby nie było niespodzianki cenowej. Jedzenie na ulicy się nie zmienia i transport lokalny jest w takich samych cenach.Beata