Forum dyskusyjne
POLECAM kenijskie biuro podróży FRANKO - Diani Beach Safari
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
ismini87 15:29 | 27.08.2012
Jambo !Witam wszystkich podróżujących do Kenii w rejon Diani Beach i jednocześnie gorąco polecam organizatora wycieczek Franco Kilonzo, który prowadzi od wielu lat własne, dobrze prosperujące i w 100 procentach pewne biuro podróży!!!
Strona internetowa biura to www.dianikenyasafaris.com
Byłam w Kenii w hotelu Leisure Lodge na Diani Beach w marcu 2012 roku.
Franko oferuje wycieczki w cenach niższych o ok. połowę niż rezydenci na spotkaniu organizacyjnym. Wycieczki posiadają zdecydowanie bogatszy program niż te oferowane nam przez rezydentów. Ja wraz z 7 innymi Polakami byłam na wycieczce z Franko na Safari w Parku Tsavo East oraz Mombasie. Na Safari nocowaliśmy w luksusowych warunkach! Jedzenie było wyśmienite. Franko jako tubylec zna doskonale szlaki, którymi poruszają się zwierzęta. Widzieliśmy Wielką Piątkę ! :) Franko zna bardzo dobrze jezyk angielski, który jest językiem urzędowym w Kenii. Wycieczki można rezerwować jeszcze w Polsce przed wyjazdem poprzez email :
francorfk@yahoo.com
info@dianikenyasafaris.com
lub tez telefonicznie :
00254714101003
00254733651543
lub po prostu zapytać na plaży o Franko - każdy go zna :) Jest charakterystyczny poprzez swoją bródkę ( dwa krótkie warkoczyki ) :)
Jeśli masz pytania, chcesz zobaczyć zdjęcia naszej grupy z safarii z Franko pisz lub dzwoń śmiało :)
ismini87@vp.pl lub 797 256 739 odpowiem na wszystkie pytania :)
Dyzio1111 17:40 | 11.11.2012
Mam pytanie ile kosztowało 2 dniowe Safari
aga/ta 12:41 | 02.01.2014
A ja chciałam polecić Safari Kennedy. Rewelka, byłam i i naprawdę warto. Można zobaczyć również nową ich stronę i samemu zdecydować. Ale Kennedy to naprawdę solidna firma. Ja byłam na 100% zadowolona, to co zaplanowałam sobie to zrealizowałam.kennedysafaris.republika.com
aga/ta 21:52 | 07.07.2013
Mam pytanie, jakim pojazdem byliście na safari? Piszesz, że ty i jeszcze 7 osób- to razem 8, gdzie tyle osób się zmieściło? Max w busikach jest 6 osób. To chyba niezbyt wygodnie?:(
tpie 14:12 | 20.11.2013
Cześć,Franco zdecydowanie się stara. Z szeregu ofert wybrałem jego biuro. Zdecydowanie polecam. Komunikacja emailowa i telefoniczna działa bez problemu. Wszystko można dogadać i dostaje się to co zostało ustalone.
Kontakt do Franco jak wyżej, przy czym nie mam pojęcia czy można go jeszcze spotkać na plaży.
http://dianikenyasafaris.com/index.html
francorfk@yahoo.com
00254714101003
00254733651543
aga/ta 12:43 | 02.01.2014
sorki pomyliłam troszkę adres poprawiamhttp://kennedysafaris.republika.pl
8kenijka 21:29 | 27.12.2013
Witam. Ja rownież z czystym sumieniem mogę polecic biuro Franco! Co do plaży-owszem można go spotkać w dniach, w których nie organizuje wyjazdu na safari..najczesciej przy hotelach Leisure Lodge badz Leopard. Franco od a do z zorganizuje wszystko tak jak zyczy sobie tego klient.Niesamowite ciepło bije od tego człowieka! :)
tesknota 15:28 | 18.01.2014
Wróciłam 6 stycznia tego roku z Kenii. Jako organizatora safari wybrałam Franko. Wszystko było załatwione od a do z. W czasie sarafi dzwonił do kierowcy aby nas zapytać czy wszystko ok. Safari trwało 3 dni. Na koniec jeszcze milsze zaskoczenie. Poprosił nas o spotkanie 3 dni po safari. A że nie mógł sam przyjechać, przysłał asystentkę. Wypytała nas jak było, czy jesteśmy zadowoleni a na koniec dostaliśmy drobne upominki. Mała rzecz a jeszcze bardziej utwierdziła nas w przekonaniu że warto z nim wszystko załatwiać. Szczególnie, że później skorzystaliśmy z usług innego beach boysa w wyprawie na Wasini i w porównaniu z usługami Franko było znacznie gorzej.Zdecydowanie polecam Franko. Najłatwiej jest się z nim skontaktować telefonicznie a podane tu numery są aktualne. Warto się targować do upadłego :)