Forum dyskusyjne
jak najlepiej zorganizowac wyjazd do Kenii
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Kenia
dorciakenia 15:26 | 10.12.2007
Nie ma sprawy, jakbys miał jeszcze jakie¶ pyt, to odpowiem :-)
zgłoszone do moderacji
raffaelski 15:07 | 10.12.2007
dzieki za informacje.
zgłoszone do moderacji
raffaelski 15:08 | 10.12.2007
dzieki za informacje.
zgłoszone do moderacji
dorciakenia 14:43 | 10.12.2007
Zapomniałam dodać,że na miejscu można wykupić 9 dniowy rejs statkiem. kosztuje ok 900 czy 1000 dolców,ale na pewno jest rewelacyjny, ponieważ zalicza wyspy, między innymi Madagaskar i Mauritius
zgłoszone do moderacji
dorciakenia 14:28 | 10.12.2007
już na forum był taki w±tek....Ja leciałam w pażdzierniku z biura Medtur, wykupiłam również safari w Pl. Ale na miejscu można bez problemu wykupić. Zależy jakie safari Cię interesuje? Czy chcesz przemierzyć odległo¶ć samochodem czy samolocikiem awionetk±. Druga opcja jest droższa.Cena zależy od tego gdzie i na jak długo chcesz jechać. Czy safari 2 dniowe, 3 dniowe czy tygodniowe?(Piszesz,że połowę pobytu chcesz spędzić na safari, jak dla mnie tygodniowe safari to zbyt długo no chyba,że podzielisz na kilka miejsc np Kilimandżaro, Tsavo i Masai Mara).Ja byłam na 3 dniowym Masai Mara (Masai Simba)i już trzeciego dnia maiałam do¶ć, męcz±ce-upał i wyboje na drodze.Cena safari przeważnie nie obejmuje samego wstępu do parku liczonego od osoby.
Je¶li natomiast chodzi ile masz kasy wzi±ć na taki pobyt trudno stwierdzić, gdyż nie wiem co będziesz chciał zwiedzać? ogólnie nie jest drogo je¶li chodzi o kupowanie napoi, alkoholu, tebletek przeciwbólowych...W knajpach też nie jest przesadnie drogo.......
Moja wycieczka obejomwała w pakiecie zwiedzanie Mombasy, wypad na barbecue. Na farme krokodyli sami się wybrali¶my- wstęp ok 5 euro+ napiwki. Taxi tanio,ale trzeba się ostro targować i lepiej jak jedzie się grup± niż w pojedynkę.
Z reszt± zrobisz jak zechcesz,ale na miejscu można wykupić wiele wiecej niż w Pl. Jest bogatsza oferta. Ciekawy jest wypad na Vasini Island.
Podaję stronę biura z którego leciałam zobacz ich oferte www.medtur.pl.
Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu.
zgłoszone do moderacji
raffaelski 21:28 | 06.12.2007
Mamy ochote na 12-14 dni w kenii. Polowa pobytu to safari a polowa pobyt na wybrzezu i relaks w oceanie.Czy lepiej kupic standardowa wycieczke typu hotel w mombasie i na miejscu dokupic safari w lokalnym biurze czy zainwestowac w zorganizowana wyprawe z polski np taka jak na www.wyprawy.pl
prosze o rady. i sugestie ile nalezy liczyc kasy na taki pobyt.
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie KENIA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.