Forum dyskusyjne
budżet tajlandia
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
katarzyna.k 17:45 | 28.08.2012
witam,czy ktoś mógłby mi nakreślić jaki mniej więcej potrzebuję budżet na miesiąc w Tajlandii. Jadę z dzieckiem więc też nie mogę spać w spartańskich warunkach. Jak się wahają ceny noclegów czy jedzenia? To będzie moja pierwsza wyprawa do Azji więc nie mam pojęcia. Z góry dziękuję za uwagi :)
mrcanberra 15:37 | 30.08.2012
Jak dziecko ma 3 lata to odpusc sobie.jedzenie:
pizza 15-25 zl, spgetti 10-20 zl, kanapka 3-6 zl, picie jakies 2-5 zl, piwo Ko Chang chyba 5 zl jak dobrze pamietam
noclegi takie dla Ciebie 50-70 zl doba w normalnym hotelu w normalnych warunkach.
Dzienny budzet nalezy liczyc ze 100 zl, mozna i mniej tak samo jak i wiecej no ale przy takim budzecie da sie cos zobaczyc, sek w tym, ze jak Ty bedziesz sama tzn. z dzieckiem to za lokum bedziesz musiala placic sama.
Majac kogos jeszcze takie wydatki sie rozkladaja na pol.
Raphael 16:01 | 31.08.2012
Zalezy dokąd chcesz jechac. Bangkok jest najdroższy. Jesli wybierasz się na jakieś wyspy, to poza Phuket i najbardziej obleganymi miejscami turystycznymi mozna znalezc bungalow na plaży (bez klimatyzacji) za 6-8 dolarów. Nie ryzykuj jedzenia na ulicy, chyba ze hodujesz już własną amebę ;) Generalnie w Tajlandii jest wysoki poziom higieny i nawet w fastfoodach jest czysto i bezpiecznie, czyste toalety, itp. Doskonały jest transport autobusowy, wygodnie, z klimatyzacją, ale odległości spore więc warto rozważyc przelot samolotem (tanie linie).
kinder 10:57 | 01.09.2012
z tego co się orientuje to życie w tajlandii jest bardzo tanie, w przeliczeniu na nasze pieniądze, ale jak patrzę na ceny przelotów to raczej nie ma szans narazie żeby się tam wybrać. Na chwilę obecną wybieram się na Węgry, znalazłem ciekawe informacje na http://kwatera-wegry.pl, wam też polecam
katarzyna.k 22:32 | 02.09.2012
dzięki za informacje, jeszcze nie mamy planu podróży bo wyprawa dopiero w styczniu ale chciałam się zorientować mniej więcej!
Promyczek 10:36 | 03.10.2012
Mam kupiony bilet 19.04-5.05 lot do i z Bangkoku. Jeszcze nie wiem co, gdzie, jak kiedy, ale bardzo chetnie poslucham osob juz doswiadczonych. Uwielbiam przyrode, zwierzeta, nastawiam sie na czynne zwiedzanie, moze 2-3 dni leniuchowania. Czy cos podpowiecie. Jakie sa ceny w Tajlandii.
mila_agnieszka 21:02 | 27.10.2012
Czesc, ja z chlopakiem spedzilam w Tajlandii okolo 6 miesiecy (backpacking). Spalismy w bungalowach albo tanszych hotelach, jedlismy w restauracjach, w miare oszczedzalismy ale bez przesady, nasz budzet dniowy z reguly nie przekraczal 1000 Baht na 2 os/dzien. (100 PLN). Na miesiac max. do 4000 PLN. (2 osoby ze wszystkim)Pozdrawiam,
Agnieszka
http://www.travel-on-your-own.com/
damianos 00:25 | 05.11.2012
Cześć,Ja razem z dziewczyną spędziliśmy w Tajlandii 3 tygodnie i łącznie wydaliśmy ok. 12 tys. złotych razem z przelotem. Byliśmy w wielu miejscach np. Kanchanaburi, Koh Samui, Koh Phangan, Krabi, Phi Phi.
W Tajlandii lataliśmy samolotami oraz spaliśmy w całkiem dobrej klasy hotelach.
Zapraszam na szczegółowe relacje z naszych wypraw na www.traveltips.pl
Pozdrawiam.