Forum dyskusyjne
wyspy
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
mi40 19:26 | 30.09.2012
Czy ktoś może mi polecić jakieś fajne wyspy z białym piaskiem i przejrzystym morzem na kilkudniowy wypoczynek?Myślałem o koh samui lub koh lipe ale ceny w internecie mnie przerastają.Myślę o przedziałe 30-40$ za noc
neronek 21:44 | 30.09.2012
ja włąśnie kupiłem nocleg na Lipe Varin Resort przez on-line 80zł na 10 styczeńpozdr
Beata & Tomek Globetrotting 13:09 | 02.10.2012
Koh Tao nam sie bardzo podobało i płaciliśmy 10$ za nocleg ale był bardzo 'basic' jak to mówia;-) Koh Lipe podobno jest fantastyczna. Nie polecamy Koh Pha-Ngan alni Phi Phi oczywiście a tak wogóle to Tajlandzkie wyspy są kiepskie w porównaniu z Malezją czy Indonezją więc może zmiana planu była by dobrym pomysłem? Najpiękniejsze wyspy i super tanie widzieliśmy na Sulawesi w Indonezji - gościniec z pełnym wyżywieniem kosztuje około 15$-30$ za dzień a sceneria jest boska w porównaniu z Tajlandią.pozdrawiam,
Beata
[konto usuniete] 20:09 | 05.10.2012
sulawesi !!!a gdzie jej do ..
wschodniego wybrzeza KOH TAO !!
pozdawiam
Promyczek 10:41 | 03.10.2012
a kiedy jedziesz? czy mozna prosic o komentarz po powrocie?
sitha 11:43 | 03.10.2012
Jest wiele fajnych miejsc na prawdziwy wypoczynek w Tajlandii.Miejsca o ktorych wspominasz roznia sie przede wszystkim klimatem, tak ze mozesz nie trafic na przejrzysta wode w tym samym czasie.Lipe jest piekna wyspa, ale dosyc glosna dzisiaj,jest bardzo duza rotacja turystow.Od switu do nocy kreca sie wokol wyspy lodzie z warczacymi silnikami.
mi40 12:30 | 04.10.2012
Dziękuję wszystkim za informacje.Myślałem,że będzie łatwo-jedż tam i spoko...Wybieram się do Tajlandii w maju to mam troszkę czasu na myślenie ale i tak wielkie dzięki
[konto usuniete] 20:05 | 05.10.2012
koh tao !jedz i spoko !
za 7 $ pokoj
za 15 $ masz domek na plazy bez lux-u
za 30 $ z tv i ac
spokoj ,cisza i piekne nurkowanie
pozdrawiam
Beata & Tomek Globetrotting 15:08 | 09.10.2012
1wow1 - a byles kiedys na Sulawesi na Togean Islands??? Czy tylko tak mowisz bo akurat lubisz Tajlandie??? Togean Islands i Filipiny przebijaja Tajlandie pod kazdym wzgledem...no moze nie imprezowym ale jesli chodzi o ceny, wypoczynek i piekna turkusowa wode to nie ma porownania!!! Poza tym sa wyspy w Malezji, ktore tez sa lepsze niz Tajlandia ktora moim zdaniem jest bardzo przereklamowana i przepelniona turystami!!!bylismy juz w tych wszystkich miejsca wiec moge przeslac na priwa kilka najlepszych zdjec z tych miejsc do porownania;-)
pozdrawiam,
Beata
Promyczek 16:06 | 09.10.2012
Beata, a co polecałabys w Tajlandii? Jade w kwietniu i tez bym chciała przystanac na 2-3 dni w cichym spokojnym miescu
milka 21:02 | 09.10.2012
Ja polecam Kho lipe. W 2011 r. w listopadzie - za domek na plaży (murowany z łazienką) płaciliśmy 800 THB - spaliśmy w nim w 5 osób ( były tam 2 małe pokoje)- Gyspy Resort na Sunrise Beach. Na Kho Lipe nie było tak dużo turystów. Są tam dwie główne plaże Pattaya Beach gdzie wieczorem rzeczywiście rozkladają się na plaży bary, natomiast Sunrise Beach jest pusta zarówno w dzień jak i wieczorem. Ja polecam :)
[konto usuniete] 21:00 | 09.10.2012
bylem i zgadzam sie z TOBA !ale , pytanie dotyczylo tajlandi , a Koh tao/wschodnie wybrzeze/,gdzie nie ma dojazdu tylko trzeba dojsc do morza przez dzungle NIE ma sobie ROWNYCH w tym rejonie /takie jest moje zdanie/ i poziom wody do plywania jest tam wysoki przez cala dobe czego nie mozna powiedziedziec o innych wyspach otoczonyczonych rafa...
pozdrawiam
Beata & Tomek Globetrotting 01:26 | 10.10.2012
tak jak powiedzialam Koh Tao bylo jednym z lepszych miejsc w Tajlandii wiec tutaj nie zaprzeczam;-)Promyczek - ciezko mi powiedziec bo Tajlandia jest jednak bardzo turystycznem miejscem ale najlepsze bylo Chang Mai naszym zdaniem- nie nad morzem ale bardzo klimatyczne i super maja jedzenie;-)
pozdrawiam,
Beata
mila_agnieszka 17:44 | 21.10.2012
jedne z najlepszych warunkow nurkowych i calkiem przystepne ceny znajdziesz na Koh Tao lub Koh Pha Ngam. My spalismy przy plazy w bungalowie za 20 zl od osoby. Na Koh Pha Ngan polecam najbardziej plaze Chaloklum, piekna spokojna i najbielszy piasek jaki w zyciu widzialam!, Na Koh Tao polecam Tanote Bay, niezwykle miejsce!Pozdraiwam,
Agnieszka
http://www.travel-on-your-own.com/
Tajlandia na własną rękę