Forum dyskusyjne
samochodem z Marakeszu do Ait Ben Haddou
kategoria podróże po świecie
kraj Maroko
kasiab9 12:05 | 01.11.2012
czy może ktoś polecić ciekawe miejsca na trasie Marakesz - Ait Ben Haddou, do których nie jest potrzebny samochód 4x4? planujemy wypożyczyć na 1 dzień samochód i zrobić taką trasę, jakieś uwagi/rady/wskazówki? :)
inzynier 19:47 | 01.11.2012
Jezdziliscie kiedys w krajach arabskich albo azjatyckich, w gorach na waskich drogach? Co jak co, ale nie odwazylbym sie przez Atlas pchac autem samemu. Wraki lezace w dolinach to powszechny widok na tej trasie.
turkus 20:58 | 01.11.2012
nie strasz ludzi, przejazd przez przełęcz to nie jest żadna ekstrema, chyba że droga jest ośnieżona.Na tej trasie zbyt wielu atrakcji nie ma, jadąc od Marrakechu, na kilkanaście kilometrów przed przełęczą jest zjazd w lewo, jest tam ciekawa kazba rodu Glauwich, nazwy nie pamiętam, znajdziecie to w przewodnikach. Natomiast polecam, pojechać kawałek dalej za Warrzazat, do Skoura, to skupisko kazb , rozrzuconych w gaju palmowym, warto tam przenocować w jednej z nich.
Smok-1 22:50 | 01.11.2012
Dziwne, jechałem w 2009 roku i nie było ani jednego .. a też wypożyczonym samochodem. Moja rada - jeździe raczej za dnia, bo nocą tam sporo nieoświetlonych pojazdów, w tym zwierząt. Poza tym, jechałem drogą z Agadiru, im dalej od wybrzeża, tym droga gorsza, coraz bardziej wąska, ale bez przesady, do standardów albańskim jeszcze im dużo brakuje ...