Forum dyskusyjne
Ubezpieczenie - Ajza
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Lukbart 11:22 | 05.11.2012
Hej,Jakie polecacie ubezpieczenie zdrowotne/turystyczne na Tajlandię oraz Kambodżę i Laos?
piotrwaz 13:23 | 05.11.2012
Duża firma najlepiej miedzynarodowa -troszkę droższa ale daje pewnośc żę w razie W bedzie pomocna.Ja korzystałem z Alianz i gdy rozwaliłem =głowe w Kambodży po 30 minutach podali mi adres :szpitala: gdzie mnie poszyli .Oczywiście wszystko odbyło sie bezgotówkowo.
Pawel_DziennikiWypraw 07:21 | 06.11.2012
Jak ja się pochorowałem w Kambodży, to przyjechał na rowerze lekarz i wystawił rachunek na $200 za 7 butelek kroplówki złożonej tylko z wody z solą fizjologiczną i 3 godziny swojej "opieki". Musiałem zapłacić gotówką i dopiero w Polsce starać się o zwrot kosztów. Ale zwrot ów dostałem bez problemu. Podobnie nie miałem problemu ze zwrotem kosztów za leki kupione w Grecji. Ze swojego doświadczenia polecam PZU i Allianz. Teraz akurat kupuję Allianz Direct, bo mają tam opcję rezygnacji z biletu lotniczego. Po tym jak na dzień przed odlotem dwa lata temu musiałem zrezygnować z wyjazdu i straciłem kupę pieniędzy, jestem bardziej ostrożny :)--
http://www.DziennikiWypraw.pl - podróże, wyprawy, zdjęcia i filmy z najdalszych zakątków świata.
inzynier 23:52 | 05.11.2012
Jak jestes jeszcze studentem, lub rpacujesz w oswiacie warto zainteresowac sie ISIC oraz EURO 26 (to drugie nawet jestli nie masz nic wspolnego z edukacja, chyba do 30 roku zycia mozna wyrobic). KOsztuje grosze, wazne jest dlugo, a sprawnie zwrocili mi pieniadze za leczenie (dentystyczne, wiec najpierw musialem wylozyc pieniadze, jednak po kilu dniach od przefaksowania papierow mialem pieniadze na koncie)
benbm 08:15 | 06.11.2012
Hejka ,ubezpieczaj się wszędzie byle nie w Warta ,to złodziejska firma
javaa 15:54 | 03.03.2013
super ubezpieczenie ma teraz esky.pl Ogolem maja specjalny produkt przygortowany przez AIG. Assistance dziala przez EuropAssistance. Przerwetowala cale OWU (kilku letnie doswiadczenie , praca przy interpretacji OWU roznych firm) i nie znalazlam nic niepokojacego...polecam tez signal iduna ale niestety na azje bardziej rozbudowany pakiet jest dosc drogi w porownaniu do innych.
Wracajac do esky.pl za osobe na 17 dni zaplacilam 125 zl (SU: KL 150 tys euro wiec wystarczajaco)
Pozdrawiam
[konto usuniete] 23:25 | 03.03.2013
benbm, pisząc o kimś, że jest złodziejem, choćby o firmie, wypadałoby podać jakieś fakty, dowody, dokumenty, orzeczenia itd Jaką wartość ma Twój komentarz, o stylu nie wspominając...
pintek 18:11 | 28.03.2016
a jak dobrze znasz esky? warto im, zaufac? nie chcę ryzykowac, trochę przekonują mnie te komentarze: http://wczasyna6.pl/esky ale już sam nie wiem..
Promyczek 16:27 | 04.03.2013
ja kupuje ubezpieczenia takie jakie mam na karcie kredytowej. Korzystalam tez HDI i bezproblemowow odzyskalam pieniadze za leczenie.
iloveyourmici.blox.pl 03:38 | 05.03.2013
Odradzam PZU Wojadzer. Mialem wypadek na skuterze w Chinach, mnostwo krwi, rozwalona glowa, 20 szwów, ostro sie pocharatalem. PZU nie bylo w stanie zorganizowac przez 3 godziny zadnej pomocy, gdy juz sam znalazlem szpital, powiedzieli, ze nie maja z ta jednostka podpisanej umowy i ze nie wiedza czy beda w stanie zwrocic mi pieniedze. Bylem na wlasna reke chyba w czterech szpitalach, mialem peknieta kosc dloni, w sumie zaplacilem kilka tysiecy zlotych za wszystko. Ubezpieczenie kupowalem 4 razy po pol roku, po czym przy czwartym, gdy mialem wypadek, stwierdzili, ze tego ubezpieczenia nie mozna przedluzac, jest niewazne i nic mi nie zwroca, o czym nikt nie wspomnial podpisujac kolejne umowy. Wszystko przekalkulowane, zeby nie stracic. Rozpsialem sie bo ktos chcial fakty, to moja taka prywatna zemsta. Filip Winiewicz
[konto usunięte] 13:41 | 05.03.2013
Chyba żadna firma ubezpieczeniowa nie lubi wypłacać świadczeń/odszkodowań. Jeżeli uważasz, że z Twojej strony wszystko było O.K., to skontaktuj się z kancelarią prawną specjalizującą się w odszkodowaniach. Z tego co się orientuję, w 80% przypadków wystarczy powiadomienie przez kancelarię ubezpieczyciela "o wszczęciu postępowania" i sprawa kończy się ugodą.Pozdrawiam.
[fb] Panna Monia 00:13 | 24.05.2017
Ja przed każdą podróżą chodzę do lekarza medycyny podróży na konsultacje i szczepię się tym co zaleca. W Lux medzie jest fajny pakiet Bezpieczne podróże, gdzie po konsultacji ma się 15% zniżki na szczepienia:https://emarket.luxmed.pl/Emarket/BEZPIECZNE-PODROZE
Tygrrysek 13:18 | 24.05.2017
>Ja przed każdą podróżą chodzę do lekarza medycyny podróży na konsultacje i szczepię>się tym co zaleca. W Lux medzie jest fajny pakiet Bezpieczne podróże, gdzie po
>konsultacji ma się 15% zniżki na szczepienia:
>https://emarket.luxmed.pl/Emarket/BEZPIECZNE-PODROZE
Nie ma to jak marketing internetowy. :)