Forum dyskusyjne
WIZA Tajlandia- Laos- Tajlandia
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
jack 19:52 | 23.11.2012
Hi! Przełom grudnia/stycznia lecę na 1 miesiąc do Tajlandii. Wiem, że na lotnisku dostanę wizę na miesiąc. Ale MOŻE będę chcialłw tym czasie wskoczyć na tydzień do Laosu. Czuję, że powinienem mieć wizę przynajmniej 2-krotnego wjazdu (pewnie płatną, ile?). Mam Ci jają od razu brać, nie wiedząc czy wykorzystam? Czy też mogę ją gdzieś (gdzie?, na granicy przy powtórnym wjeżdzie?) wziąść jak się zdecyduję na Laos? Ja poczytałem o wizach, ale na to nie trafiłem. Pozdro - Jack
[konto usuniete] 07:07 | 25.11.2012
na granicy , jak bedziesz wjezdzal z laosu do tajlandi dostaniesz nowa wize/pieczatke/ na 15 dni i nie musisz nic zalatwiac ! /wiza laotanska tez na granicy/a tajska wiza /2-3 krotna/ na 60 dni jest platna i musisz zalatwiac ja w ambasadzie
pozdrawiam
jack 10:49 | 25.11.2012
... i o to mi chodziło, dzięki! Pochwalę się jeszcze, że bilet GulfAir Frankfurt-Bangkok-Frankfurt kupiłem przedwczoraj za niecałe 2.000 zł. (do FHahn miałem juy wcześniej Wizzaira za 18zł) i podam Ci fajną stronę (może nie znasz) www.urlaubspiraten.dePozdrawiam- jack
jikol 12:22 | 02.12.2012
Witam,Jadę na przełomie stycznia i lutego do Tajlandii. Mam zamiar odwiedzić Malezji, a następnie Indonezję. O ile mi wiadomo, do Malezji wizy nie potrzebuję, a do Indonezji załatwiam na lotnisku za bodajże 25 USD.
Wracając do Polski, będę przez 5h tranzytowo na lotnisku Suvarnabhumi w Bangkoku (nie opuszczając go). Czy w związku z tym, muszę ubiegać się o wizę tranzytową do Tajlandii?
Pozdrawiam.