Forum dyskusyjne
Przewodniki Lonely Planet
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
TinaM 20:29 | 03.12.2012
Hej!:)Moje pytanie będzie banalne, ale dla mnie istotne.
Lecę na miesiąc do Tajlandii, w tym będzie ok. tygodnia w Kambodży.
Który przewodnik polecacie kupić: Azja Płd-Wsch czy oddzielnie Tajlandię i Kambodżę?
Korzystacie z przewodników Lonely Planet? Rzeczywiście są najlepsze?
Z góry dzięki za odpowiedzi! :-)
Damianby 20:42 | 29.12.2012
Lonley rzeczywiście jest jednym z najlepszych Co do tego który wybrać nie pomogę ale jakość Lonely bezsprzeczna :)
magic 08:04 | 30.12.2012
Polecam oddzielnie. Wiecej szczegolow.Polecam rowniez nawiazac kontakt z ludzmi bedac juz na miejscu i skonsultowac plany, zapytac co jeszcze warto zobaczyc. Oczywiscie nie daj sie tez ponaciagac :-)
Pozdr,
-M.
papi25 10:42 | 31.12.2012
myśmy mieli oddzielnie i sobie chwalę. nie wiem jak jest w ogólnym ale np. Kambodżę warto kupić np. dla opisu kompleksu Angor
Smok-1 10:54 | 31.12.2012
LP faktycznie są (chyba) najlepsze, co nie oznacza, że się nie mylą. Ale akurat Azja Płd-Wsch (Vietnam, Laos, Cambodia anf Greater Mekong) jest za bardzo skrótowy jeśli chodzi o poszczególne kraje. Wietnam potraktowany bardzo po macoszemu, Chiny też, podejrzewam, że pozostałe kraje również ...
Promyczek 20:01 | 31.12.2012
My zawsze korzystamy z Lonely Planet i nadal mamy taki plan. Kupujemy tez inne, ale LP dla nas najlepszy
TinaM 00:05 | 02.01.2013
Dzięki za wszystkie komentarze. :)Chyba rzeczywiście zdecyduje się na kupienie dwóch oddzielnych przewodników.
domit 19:42 | 02.01.2013
ja też polecam kupowac osobno, przy czym polecam zakup przewodników na miejscu w Tajlandii. Bede używane i duuuużo tańsze;-)