Forum dyskusyjne
Luty 2013
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Damianby 09:27 | 30.12.2012
Witam ,Planujemy z moja druga ladniesza polowa podroz do Tajlandii 2 tygodnie zwiedzanie plus odpoczynek. Plan minimalny to:
BKK zwiedzedzanie
Chciałbym zobaczyć te góry na północy i zakon z tygrysami :)
Planujemy przejazd lub przelot do Wietnamu lub Kambodży
Jako kilku dniowy odpoczynek z tego co czytałem ludzie polecają wyspę Phi Phi
Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki i rady
Może Ktoś będzie w tym czasie można razem coś zaplanować?
Ps chciałbym jeszcze zapytać o jakaś opcje mobilnego internetu plus GSM wmiare rozsądne ceny na tel do Polski
Pozdr
Gagarin 12:47 | 05.01.2013
witaj ja prawdopodobnie będę leciał w połowie lutego. Gdańsk _ Frankfurt. Frankfurt - Bangkok. Jak coś to się odezwij
lesniak 15:50 | 09.01.2013
Troche Cię nosi z tym Phi Phi. To raczej trudne logistycznie z Wietnamu.Proponuje 2 opcje.
- Z BKK autobus/samolot do Chang Mai. Tam 2-3 dni+ Chiang Rai i Golden Triangle. Jeśli chcesz Phi Phi (odradzam) to musisz wrócic do Chiang Mai i samolotem przelecieć do Krabi bezpośrednio lub przez BKK
- To samo na początku,tylko z Golden Triangle 2-dniowy rejs łódką do Luang Prabang w Laosie, Vat Vieng, Vientiane, skąd powrót do BKK i busem na wyspe Ko Chang.
Jeżeli chcesz połączyć pln Tajlandię z Wietnamem to nie masz wypoczynku plażowego, a będziesz tam za którko by zaliczyć Hanoi, Sapa, Ha Long i udac się jeszcze na środkowe wybrzeże do Hoi An.
Jak masz jakieś pytania sugestie, chętnie odpowiem i coś doradzę
Wojtek
momo11 21:34 | 12.01.2013
2 tyg to troche malo na polnoc, wietnam i poludnie, radze jak kolega chiang mai+chiang rai (mnie osobiscie golden triangle nie zachwycilo) laos lodka lub bezposrednio na wyspy. Ja polecam od str gulf of thailand, tansze i mniej komercyjne niz slynne ko phi phi ale bardzo fajne samui, ko phangan i do snorkellingu ko thao rewelacja!