Forum dyskusyjne
Aerosvit-bankrut
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
areknow 12:59 | 13.01.2013
Ukrainskie linie lotnicze Aerosvit są bankrutem. Przestrzegam wszystkich aby nie kupowali u nich biletów a ci, którzy bilety mają niech szybko poszukaja mozliwosci zwrotu pieniedzy. My mielismy leciecz Pragi do Bangkoku ale nas nie zabrano. Biuro podróży OPODO nie ma możliwosci odbioru pieniędzy od Aerosvitu ponieważ od wczoraj nie należą już do IATA-zostali usunięci. Została nam tylko nadzieja w "Charge Back" ponieważ zapłacilismy kartą. Odpowiednie zgłoszenie już złożyłem w moim banku. Naturalnie rezerwacje w Air Asia czy niktorych hoteli juz przepadły-no i urlopo zmarnowany:(
Jadu 15:11 | 13.01.2013
IATA zawiesiła ich 11.01, kiedy kupowałeś te bilety ?
Edgarek 18:13 | 13.01.2013
Jeśli kupowałeś bilety w Opodo, to co Cię to obchodzi czy oni mogą odzyskać pieniądze czy nie. Ale to standardowa metoda pośredników - nie biorę odpowiedzialności.Niezależnie, na Twoim miejscu bym spróbował złożyć reklamację bezpośrednio do linii http://www.aerosvit.ua/eng/refund.html
Jadu 19:08 | 13.01.2013
a to nie, ....są procedury dla agentów IATA (nie wiem czy oni są agentem, bo na ich stronie mają złe logo IATA więc możliwe, że nie są), ale one dotyczą postępowania z biletami sprzedanymi w XII/2012. Sprawdź jakie masz obciążenie na karcie od aerosvitu czy z biura ? Jest to dość ważne jak chodzi o charge-back
areknow 20:37 | 13.01.2013
Juz złożyłem reklamacje w Aerosvicie. Obciazenie karty też mam z Aerosvitu.
Smok-1 21:49 | 13.01.2013
Współczuję, a nie chcesz spróbować kupić biletu na podobnej trasie w innej linii ? Ktoś u diabła powinien przejąć te loty. Rynek nie znosi próżni
osa52 15:56 | 23.01.2013
Witam !Miałem lot aerosvitem 21 lutego do Bangkoku .Ok. 10 dni temu przez ich stronę zwróciłem się o zwrot pieniędzy w związku z odwołaniem lotów i dzisiaj otrzymałem pięniądze na konto . Płaciłem kartą kredytową i na przeliczeniu banku trochę straciłem . Także wszyscy co mają problem z Aerosvitem starajcie si o refundacje !!!
areknow 09:11 | 26.01.2013
A możesz mi podac numer lotu za ktory uzyskałes ten zwrot. Ja zgłosiłem już dwa takie wnioski i nie mam zadnej odpowiedzi.
osa52 09:52 | 28.01.2013
Lot Warszawa-Kijów nr. V V214 21 luty, Kijów- Bangkok V V171 22luty,Bangkok-Kijów V V172 9 marzec,Kijów- Warszawa Lotem. Wniosek o refundacje jest w zakładce strony Aerosvitu .Moim zdaniem sprawa szybko załatwiona , choć byłem przekonany że kasa przepadnie .Zabukowałem w tym terminie nowy lot z Warszawy Katarskimi liniami w podobniej cenie.