Forum dyskusyjne
Ubezpieczenie w podrozy
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
kamelina 20:58 | 04.07.2007
Pierwszy raz wyjezdzam indywidualnie i nie mam doswiadczenia z firmami ubezpieczeniowymi. Czy moze mi ktos polecic solidnego i nie drogiego ubezpieczyciela na czas podrozy? Bede wdzieczna za kazda rade badz tez link.Kamelina
Włóczykije 01:44 | 07.07.2007
Wszystko zalezy od wieku.... najtancza forma sa karty np. Euro26 (jezeli masz ponizej 30 lat). Jest tez na rynku nowa karta... niestety nie pamietam nazwy... mozna ja zakupic jezeli ma sie ponizej 33 lat. Jezeli masz wiecej niestety zostaja do dyspozycji zwykle (czytaj: zlodziejskie) oferty firm ubezpieczeniowych.
JacekWis 10:57 | 07.07.2007
Wybieram się w podróż po Azji i według informacji z Warty koszt ubezpieczenia w moim przypadku powinien wynieść około 2-3 zł za dzień, podobny koszt jest w Hestii - można sprawdzić w ich sklepie internetowym:http://www.hestia.pl/sigeh/servlet/www.WizSaleFormDraw?&EM=44&PR=44
marek.kos 11:06 | 07.07.2007
Niektóre karty kredytowe dają bezpłatne ubezpieczenie, jeśli bilet jest zapłacony kartą. Na przykład Diners Club ubezpiecza na 100.000 USD koszty leczenia i 1.000.000 USD odpowiedzialność cywilna.
MIHASi 12:06 | 16.07.2007
co to za karta do 33 lat ? i czy obejmuje tylko studentów?
doris67 12:20 | 16.07.2007
Karta PLANETA MŁODYCH dla wszystkich w wieku 12-33 lat!ważna jest 365 dni