Forum dyskusyjne
CZY WARTO I CO WARTO
kategoria podróże po świecie
kraj Maroko
ewapaul 18:52 | 20.02.2013
WITAMMYSLE O MAROKKU W KONCOWCE LIPCA
CZY TO DOBRY CZAS I
CO MOGLIBYSCIE POLECIC I KOGO
INTERESUJE MNIE RACZEJ RUCH NIE LEZENIE PLACKIEM NA PLAZY
POZDRAWIAM
[konto usuniete] 19:41 | 20.02.2013
http://www.panoramio.com/user/1433781/tags/moroccotu masz parę fotek, dobry jest też tangier i pobliski tetuan, medina w rabacie (tam nakręcono helikopter w akcji), są ciekawe wioseczki przy przejeździe przez tiz'n'test, tizi'n'tichka, przez midelt do doliny ziz (albo odwrotnie); przez atlas wysoki na południe najlepiej wynająć logana (ostatnio 18 eu/d, benzyna 4pln/l);
zdrowia
Przemysław Supernak SuperGlob 09:10 | 21.02.2013
Pewnie, że warto i nudzić się nie będziesz. Polecam Marrakesz (Dżemma El Fna, garbarnie, medyna), Góry Atlas (Toubkal National Park, Dolina Ourika), Ouarzazate i okolice (brama do pustyni, wąóz Todra, nieziemskie krajobrazy) i Essaouirę (uroczy port rybacki nad oceanem). We wszystkich tych miejscach byłem, więc jak coś służę informacjami.
bagieta 10:00 | 21.02.2013
oj cudne Maroko. kiedys objechalem caly kraj. a za miesiac znowu sie wybieram tym razem tylko do Marakeszu...bo to magiczne miasto
[konto usuniete] 13:37 | 21.02.2013
http://www.travelbit.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=28925#p171390spróbuj tutaj
[konto usuniete] 13:39 | 21.02.2013
będę leciał z charleroi...
elaam 12:00 | 23.02.2013
Witam serdecznie !Dla zainteresowanych wycieczkami fakultatywnymi polecam lokalne , legalne i sprawdzone biuro podróży , prowadzone przez mojego przyjaciela w Maroko . Jeden minus - brak polskojęzycznych przewodników wycieczek , ale na prawdę polecam - warto !!! Poniżej link do strony internetowej .
[ecolodge-adventures.com]
Grazyna47 01:10 | 24.02.2013
Witam,do Maroka oczywiscie warto jechac,zupelnie inny swiat,odmienna kultura ale nie w lipcu jesli chodzi o Marakesz,do Tangeru to moze i tak,bo tam sa nizsze temperatury.Natomiast w lipcu w Marakeszu jest najgoretszy okres w roku,w zeszlym roku temperatura w tym okresie oscylowala a granicach 42 stopni Celsjusza,wiec nie jestem pewna czy bedzie Ci sie chcialo cokolwiek robic czy zwiedzac.Ja bylam w zeszlym roku w Marakeszu we wrzesniu,gdzie maksymalnie niby powinno byc 33 stopnie a bylo codziennie 38 stopni,ostre slonce i zar lejacy sie z nieba dzien w dzien,deszczu nie doswiadczylam nawet przez moment.Za to wieczorem byla fajna ,ciepla pogoda,troche wiaterku i ok 21 wszej cale rodziny wylegaly na ulice,skwery zeby pospacerowac,spotkac ze znajomymi.Dopiero wtedy najbardziej tetnilo zycie.W dzien Marakesz tez tetnil zyciem,ciezko przejsc przez ulice na druga strone,trzeba bardzo uwazac.Bazar czynny do poznych godzin,nawet do 23-ciej,
sp9hzx 22:50 | 25.02.2013
Ja pojechałbym do Marakeszu, na Saharę i wydmy.Oczywiście z Tuaregami. 4x4 i wielbłądy. Tangier i Atlas też trzeba koniecznie zobaczyć. W Marakeszu jet nieduża porządna firma.
:)
=====================
http://spearo.republika.pl