Forum dyskusyjne
Poradnik - Guangzhou Shenzhen HK
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
kgie 21:21 | 02.03.2013
Hey, jestem nowa na forum.Mieszkalam w Guangzhou 11 miesiecy, wiec jesli macie jakiekolwiekpytania-
piszcie smialo a ja wam potaram sie pomoc, pozdrawiam
lussi 14:03 | 03.03.2013
Witam! będę się starała przyjechać w tamte strony pod koniec roku jak znajdę jakiś fajny bilet (myślę o październiku lub listopadzie). Byłam już tam 3 razy - nawet w interesach oraz na wyspie ale chciałabym zrobić taką wycieczkę troszke w głąb kraju. myślę o przylocie do Hong Kongu i z tamtąd wyprawa. Czy mogę prosić o jakieś wskazówki? czym się teraz leci? jakie są ceny hoteli? itd Z góry dziękuję za info
kgie 14:45 | 04.03.2013
Witam,jesli bedziesz miala bilet do HK, to proponuje kupic na lotnisku bilet prosto do GZ lub Shenzhen 200 HK$, dwie godzinki i jestes na miejscu. Pierwszy przystanek w Shenzhen, sprawdzaja wizy i to wszystko (prawdopodobnie nie bedziesz musiala wychodzic z vana nawet, tylko pomachac przez okno jak zapytaja czy to twoj paszport).
Najtansze polaczenia do HK z Warszawy oferuje nam oczywiscie Aeroflot [przesiadka w Moswie]. Ja zawsze latalam do HK ale maja tez polaczenia bezposrednio do Guangzhou np, z tym ze koszt jest nieco drozszy.
W camym centrum [Shenzhen czy Guangzhiu] jest masa takich hoteli jak np. 7daysinn [standart bym ocenila na ***, bez internetu w pokojach].
Wszystko zalezy jaki mamy budzet :)
lussi 17:16 | 28.10.2013
Witam! odzywam się bo już mamy sprecowane mniej wiecej co chcemy. Chciałam tylko wypytać się bardziej kogoś kto bardziej się na tym zna... otóż z Hong Kongu chcemy przepłynąć promem do Shenzen (nie wiem tylko o której ostanie promy odchodzą?) i co potem? czy z tamtąd mamy wziążc taxi czy metro? i gdzie się udać najlepiej? do jakiej dzielnicy???będą nas 4 osoby. Internet i telefony nie są nam potrzebne. Najważniejszy jest wypoczynek i klimat z danego kraju, dobra ichnia kuchnia (kaczki, sajgonki itd). Hotele 3 gwiazdki wystarczą oby być jak najbliżej ciekawych miejsc i wszędzie móc dojść... Gdybym mogła również prosić o wskazanie miejsca do spania w Guanhzou ale w pobliżu dworca (bo tam pamiętam były zakupy a 3 km do Beiging road też dla nas nie straszne) oraz nad rzekę ;-)
woyniak 23:58 | 13.01.2017
Czesc ! Wlasnie kupilem bilet do Guangzhou na 2 tyg ! :) Na razie 0 planów, coś doradzisz? Pozdrawiam ze Szczecina!
woyniak 23:58 | 13.01.2017
>Hey, jestem nowa na forum.>Mieszkalam w Guangzhou 11 miesiecy, wiec jesli macie jakiekolwiekpytania-
>piszcie smialo a ja wam potaram sie pomoc, pozdrawiam
Czesc ! Wlasnie kupilem bilet do Guangzhou na 2 tyg ! :) Na razie 0 planów, coś doradzisz? Pozdrawiam ze Szczecina!