Forum dyskusyjne
Ktora Wyspa do nurkowania zwiedzania i plazowania
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
TUR6 08:19 | 13.03.2013
CzescSzukam wyspy na ktorej albo w okolicy ktorej po nurkuje, poleze na plazy, polowie ryby , po zwiedzam , pochodze po gorach czy poplywm po jaskiniach.
Co sadzicie a takiej bazie na Krabi ? dobre miejsce na baze wypadowa ? a jeszcze jedno jade w pazdzierniku
Dzieki
adikakaadi 12:13 | 22.03.2013
...2 dni temu wróciłem z Tajlandii, byliśmy Koh Tao, Koh Samui, okolice Krabi(Ao Nang, Phi Phi)...każda wyspa ma swój urok, jeżeli chodzi o nurkowanie to zdecydowanie Koh Tao, spokojnie poplażować zrelaksować nic nie robić Koh Samui...Krabi/Ao Nang/Phi Phi zdecydowanie pod europejczyków - są piękne miejsca ale turystów mnóstwo!
mojito 14:09 | 22.03.2013
Jeżeli wybierasz się na Krabi to ja bym polecała Koh Mook....Charlie Beach...nieduża wyspa ale z bardzo fajnym-takim trochę hipisowskim klimatem...;-)Jest tam też bardzo fajna jaskinia "Emerald Cave"...trzeba przepłynąć małą godzinkę kajakiem, potem przeprawić się przez całkowite ciemności w jaskini aż dotrze się do ukrytej plaży!!!Coś wspaniałego!!!
TUR6 15:49 | 22.03.2013
Super , dzieki za podpowiedz wlasnie o cos takiego mi chodzi, teraz tylko nie wiem na co sie zdecydowac czy na okolice Krabi czy bardziej na zach okolice Koh Tao i Samui.
buter1 13:06 | 24.03.2013
polecam - ceny do zakceptowania poziom wysoki - wysepka Puketcentrum nurkowe super mają wszystko nirtox nawet reby.
możesz wynająć łódkę w CN -drogo- lub jakąś małą lokalną łajbę.
nurowiska są super widoki
Lily 14:11 | 25.03.2013
na ko phi phi ladnie , ale b. duzo ludzi i wilekie promy z turystami, wiecej ludzi w wodzie niz ryb, one uciekają. koh tao super, i najlpeiej nie na głównej plazy gdzie sie przypływ , ale z drugiej strony.
TUR6 18:38 | 26.03.2013
Dzieki wszystkim za komentarze chyba zdecydujemy sie na Koh Tao , chociaz z checia bym zwiedzil ze 100 innych miejsc ale pokolei :).Jesli mozecie cos wiecej o Koh Tao powiedziec np gdzie sie zatrzymac bede bardzo wdzieczny.
pavep 11:20 | 27.03.2013
A w jakim terminie tam będziecie? ja planuję być tam z moją połówką od 13-18 maja;)
TUR6 14:18 | 27.03.2013
My planujemy wyjazd w polowie pazdziernika dopiero.
adikakaadi 16:00 | 27.03.2013
noclegi na Koh Tao: my spaliśmy w Koh Tao Resort - Beach Zone ceny za bungalow od 1500 BTH w górę ale obok jest np. Big Fish Resort gdzie ceny zaczynają się od 500 BTH w górę...kwestia kto czego oczekuje, pzdr
Dakota 18:10 | 07.04.2013
Hej,Na Koh Tao zdecydowaliśmy się spać na wschodniej plaży, Tanote. Komunikacja na wyspie jest jednak trudna, bo jest baaardzo górzysta, nie sądziłam że aż tak. Ta izolacja jest z jednej strony urokliwa, ale koszt zjedzenia czegoś ze wględu na mało opcji dużo wyższy i jedyną możliwością dostać się do portu i okolic (gdzie już jest taniej) jest taxówka, 400bahtów w jedną stronę. Chorowaliśmy wówczas, więc dojazdy do kliniki dały nam po kieszeniach. Mimo wszystko następnym razem zdecydowałabym się pewnie na Sairee beach, na którą jeździ coś nonstop..
pavep 19:20 | 07.04.2013
Trzeba było wypożyczyć w 2009 roku skuter bodajże 150 BHT za dzień, Ja spałem w resorcie przy freedem bay, w lipcu, poza sezonem (była piękna pogoda) płaciliśmy około 250 BHT za noc za podstawowy drewniany bungalow z fan;em.
Dakota 22:01 | 07.04.2013
Nie miałam jaj jeździć skuterem po Koh Tao, stopień nachylenia drogi momentami-mrożący krew w żyłach ;) Planuję wrócić, bo ewakuacja medyczna przerwała pobyt..
pavep 09:12 | 08.04.2013
Powoli:) szczerze przyznam, że raz glębę na skuterze tam zaliczyłem ale skończyło się tylko na kilku siniakach i skuter nie był nawet porysowany.