/ / TAJLANDIA > nurkowanie tajlandia w lato da sie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

nurkowanie tajlandia w lato da sie

kategoria podróże po świecie

abazur dołączył
03.05.2013

abazur 16:34 | 24.06.2013

hej, jade od 23.07 do 15.08 do tajlandii a nie wiem czy oplaca mi sie konczyc przed wyjazdem kurs nurkowania podstawowy
da sie w lato nurkowac tam? dobre sa warunki do tego? moze wiecie gdzie?

lincoln dołączył
30.04.2011

lincoln 17:09 | 24.06.2013

W Pattaji na pewno jest kiepsko. Lepiej jest już na wyspach od niej oddalonych. Woda ma tam taki turkusowy kolor, jest całkiem przejrzysta. Są tam jakieś mało ciekawe szczątki rafy i można zobaczyć jakieś rybki. Nie wiem jak jest w innych miejscach, ale nie słyszałem o jakiś szczególnych widokach tam. Może gdzieś z łodzi na otwartym akwenie. Musisz jeszcze się podowiadywać. Ja nurkowałem wyłącznie w masce i fajce.

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 20:56 | 24.06.2013

Abazur oczywiście ,że się da.Jeżeli zdarzysz oczywiście ,że zrób kurs. Njlepsze nurkowiska to w okolicy Phuket np Similinany czy safarii północne koniecznie do zanurkowania .dalej Phi Phi gdzie rekiny i przepiękne korale.
A swoją drogą podziwiam ludzi ,którzy n ie mają zielonego pojęcia o temacie watku a mimo to wypowiadaja idiotyzmy.

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 21:12 | 24.06.2013

oczywiscie Similany

lincoln dołączył
30.04.2011

lincoln 22:07 | 24.06.2013

to może mi powiesz znawco, że w Pataji są dobre warunki do nurkowania ? w syfie i przymętnej wodzie. Może także stwierdzisz, że przy pobliskich wyspach jest coś ciekawego do zobaczenia pod wodą? Oczywiście warunki są wszędzie gdzie jest woda, można i w basenie przy hotelu.

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 08:12 | 25.06.2013

Proponuje otworzyć atlas geograficzny i spojrzeć ,że Pattaya ze swoimi kurortami to nie jest jedyne miejsce w Tajlandii. Trzeba być niesamowitym ignorantem pisząc ,że sie nie słyszało o fajnych nurkach w Tajlandii.No ale jak sie pływa w masce z rurką na głowie i z kolorowym drinkiem w ręku wzdłuż plaży omijając bawiące sie w piasku dzieci to można wielu rzeczy nie zauważyć.

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 08:57 | 25.06.2013

O jejku,po co tak sie nastroszać ?jak ja nie lubie tego ,wypowiedzi sa subiektywne , Lincoln snorkowal , a nie nurkowal troszke jest roznie, co innego widac, lipiec to metna woda byc moze z lodzi jest inaczej -najlepsza widocznosc jest w marcu ,Piotrze czy na Symilanach nurkowania robiles w porze letniej?

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 09:15 | 25.06.2013

Nietety tam wcale nie nurkowałem ale jest tam kilka wysepek hmm może 7 z fajnymi miejscami. Wiem ,że nurkowiska są cześciowo zamykane w sezonie letnim na tzw odbudowe raf(?) .

lincoln dołączył
30.04.2011

lincoln 12:03 | 25.06.2013

Jakbyś umiał czytać choć trochę ze zrozumieniem to zapewne by ci to nie umknęło uwadze : "(...)Nie wiem jak jest w innych miejscach, ale nie słyszałem o jakiś szczególnych widokach tam. Może gdzieś z łodzi na otwartym akwenie. Musisz jeszcze się podowiadywać (...)" Nie martw się geografię znam na przyzwoitym poziomie. Jeszcze dodam ponownie ten fragment: "(...) nie słyszałem o jakiś szczególnych widokach tam (...). Opinię tą uzyskałem od przewodnika Tajskiego, który jeździ po całej Tajlandii ponad 25 lat. Ja tylko wyraziłem swoją opinię o Pattaji i wyspach pobliskich jej wyspach w zatoce. Tak w ogóle to musi być z ciebie niezły buc, bo ktoś normalny nie zaczyna konwersacji od ubliżania innym uczestnikom forum.

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 13:40 | 25.06.2013

Więc może by wystarczyła informacja o Pattayi . A nie komentarze o całej Tajlandii tym bardziej ze pytanie nie dotyczyło zupełnie Pattaya ! Bucem nie jestem i nikomu nie ublizam . Ale mam jedna zasadę której Tobie najwyraźniej brak tzn nie wypowiadam sie na tematy o których nie mam zielonego pojęcia .

lincoln dołączył
30.04.2011

lincoln 14:49 | 25.06.2013

to co wiedziałem to napisałem. Nikt mi tego nie zabroni.

Travelholick dołączył
24.02.2013

Travelholick 21:25 | 25.06.2013

Dzieki Lincoln i Piotrze za info . ( Lincoln swoja droga nie przejmuj sie to bez sensu jak dwa koguty sie puszycie- ;) Zastanawiam sie czy w ogole jest sens jechac do Tajlandi w sierpniu.Te deszcze , woda nijaka....tylko szkoda biletow..

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 19:41 | 26.06.2013

kursy PADI nurkowania robi sie w Tajlandi przez caly rok na Koh Tao/i nie tylko/ i warunki sa super POD i NAD woda !!/3 dni 250$
pattaya jest OK ! ale dla sex-turystow
...a do nurkowania WYSPY ! peace

pavep dołączył
29.03.2009

pavep 13:28 | 27.06.2013

Potwierdzam słowa przedmówcy, możecie też na Koh Tao spróbować nurkowania z maską i rurką, jedno z najlepszych miejsc na świecie do nurkowania, a wysepka jest mała i urokliwa, dla początkujących bardzo łatwo dostać się na nią. Opis na moim geoblogu z ostatniej podróży. www.pavep.geoblog.pl
pzdr
Paweł

abazur dołączył
03.05.2013

abazur 15:42 | 30.06.2013

Dziekuje za wszystkie cenne informacje! ;)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl