/ / MAROKO > Maroko Meczet Hassana > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Maroko Meczet Hassana

kategoria podróże po świecie

kraj Maroko

sid_wroc dołączył
24.03.2013

sid_wroc 02:09 | 03.07.2013

HEJ!
Czy ktoś ma aktualne informacje, bo był i doświadczył jakie są godziny wejść do meczetu? I czy meczet jest czynny w piątki? Różne źródła różnie podają, że o 11 jest wejście, albo że o 10 i o 12, że w piątek jest nieczynny, albo, że w pt jest tylko jedna godzina na wejście...
Bardzo proszę o informacje kogoś kto naprawdę to wie.
Z góry dzięki:)

aq5 dołączył
15.07.2012

aq5 00:52 | 04.07.2013

Piątek w islamie to jak niedziela w chrześcijańskim swiecie zatem...W roku 2010 były wejścia przed południem i po południu ,bilet za 120 dirhamów czyli 12 euro wówczas od osoby (ale np. studenci mieli zniżkę,niestety nie mogłem z niej skorzystać,bo dawno już przestałem być studentem;))).# co do wielkości meczet w Casablance jest jedynym praktycznie meczetem w Maroku do którego za oplatą mogą wejść "niewierni".Ale meczet jest imponujący i piękny,warto oglądać...

sid_wroc dołączył
24.03.2013

sid_wroc 08:15 | 04.07.2013

Dziękuję, za odpowiedź:). Wiem, że piątek jest dniem wolnym:). Mimo to wyczytałam na jakiejś stronie, że jest wejście w piątek, ale tylko jedno. Dzięki za cenę! Mnie też już zniżki nie dotyczą;p
Dalej proszę o informację jeśli ktoś pamięta dokładniej godziny i zasady piątkowe:)
Pozdrawiam

aq5 dołączył
15.07.2012

aq5 11:04 | 04.07.2013

AddressN of City Centre near Casablsnca Port

PriceBus No 15 from Pl Oued al-Makhazine DH3.50

Hours09:00, 10:00, 11:00 & 14:00 Sat-Thu

Hassan II Mosque open hours

Source:Lonely Planet;)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl