Forum dyskusyjne
tajlandia w lipcu
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
mala4444 01:06 | 10.01.2014
WitamMam pytanie. Czy w lipcu kategorycznie nie ma po co wybierać się do Tajlandii z powodu tej pory deszczowej? Nigdzie nie znajdzie się suchego lądu? Jedynie ten termin wchodzi w grę bo mam 3 tygodnie urlopu, w zimie tylko tydzień więc nawet nie ma co o tym myśleć biorąc pod uwagę że na same przeloty stracę 2 dni. Hehe
Z góry dziękuję za odpowiedz. Marta
tkos 02:26 | 10.01.2014
jak chcesz posiedzieć w klubach ping pong show na Phukecie to jedź, ale zwiedzanie w deszczu jest mało przyjemne po 2 dniach :)
Travelholick 22:31 | 11.01.2014
Hello, Tez sie balam jechac w wakacje ( ja tez tylko ten termin ma wolny). Te deszcze w porze deszczowej nie sa tak pernamentne i straszne. tzn moze w ogole nie padac:) my przyjechalismy do BKK 22 /7 - 3 dni - zero deszczu za to sauna doslownie plus slonce, potem polecielismy do Krabi- zero opadow, mega slonce - ale 7go dnia jak lunelo.. to sie dzialo,( zlapalo nas na rowerach ale schowalVsmy sve w bankomacie akurat:), ale ta ulewa trwala moze 10 min , potem znow mega slonce i zrobilo sie rzesko .Mi osobiscie pora deszczowa nie przeszkadza plusy: nie jest tak upalnie,slonce nie prazy non stop,-minusy: deszcze sa nieprzewidywalne ( nie wiem co bym zrobila , gdyby taki prysznic nas zlapal np na splywie kajakowym-straszne !( w tych moczarach )- jeszcze jeden minus lipca -morze przy ladzie jest metne jak bloto - nie zacheca do pluskania, kapalismy sie tylko bedac na wyspach-tam woda byla bardzo klarowna, pozdrawiam A.