Forum dyskusyjne
transport Tajlandia i Kambodza
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
przyjaciele 06:45 | 28.01.2014
WitamWylatujemy 31 stycznia do Bangkoku i mamy pytanko:
jak najtaniej / jakimi środkami transportu można dojechać z
Bangkok -Ayuthaya-Sukhothai -Chiang Mai- Bangkok,
oraz
Bangkok-Poipet-Siem Rap- Angkor-Phnom Penh-Bangkok
a możne ktoś chętny z plecakiem:)
Z góry dzięki za pomoc
podaje prv : marcininina@gmail.com
pavep 09:55 | 28.01.2014
Hej,Do Ayuthayi pociągiem za kilkanaście BHT, później najszybciej autobusami do Chang Mai i z powrotem, 300 - 400 BHT .
Do Siem Reap z Bangkoku pociągiem do granicy, koszt około 60 BHT, potem tuk tukiem pod granicę i busem do Siem reap około 8-9 USD/os
więcej info znajdziesz u mnie na blogu bo robiłem podobną trasę
www.pavep.geoblog.pl
przyjaciele 13:04 | 28.01.2014
Czesc,Dzieki za info.,
pavep,jakie wrazenia z trasy?, cos byc jeszcze polecil po drodze?
pavep 13:41 | 28.01.2014
Poleciłbym wyspę Koh Rong. Ze stolicy Phnom Pehn dojedziesz w kilka godzi do nadmorskiej miejscowości Sihanoukvill, koszt autobusu 5-7 USD. Z portu zlapiesz łódź na wyspę Koh Rong do małej rybackiej wioski gdzie znajduje się resort o nazwie Moneky Island, (koszt łodzi w obie strony 20 USD) w wiosce możesz spać w pokojach rybaków 4-6 USD za pokój lub wynająć bungalow 15-25 USD za domek. Super miejscówka, mało turystyczna z fajnym barem (piwko 0,33 po 1 USD)pozdrawiam
Paweł
przyjaciele 13:58 | 28.01.2014
Pawel,powiem tak, lecimy pierwszy raz wiec milion pytan haha
rozumiem,ze juz masz tam ulubione bary,zdradzisz gdzie?
jak myslisz ,jestesmy wstanie 2 tygodni ogarnac Kambodze?
maxiu6621 14:48 | 28.01.2014
Witam,Ja proponuje zwiedzić 2 pięknych wysp. Koh-Samui i Phi-Phi. Pkne widoki,super miejsca. Warto też wspomniec o narodowych świetach i tutaj jak co miesiąc w Tajlandii jest organizowane Fool Moon Party. TO TRZEBA PRZEŻYĆ!!!
pavep 14:55 | 28.01.2014
Zależy co chcesz zobaczyć, myślę że 2 tygodnie to wystarczający czas, oczywiście na zobaczenie tych najważniejszych destynacji.