Forum dyskusyjne
Chiny - uczenie angielskiego oraz zwiedzanie Azji
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
marekTravel 22:30 | 13.05.2014
Hejka:)
Wybieram sie okolo pazdziernika 2014 do Chin uczyc angielskiego i oczywiscie troche popodrozowac po Azji. Najchetniej na poludnie (prowincja Yunnan) ze wzgledu na ladna pogode. Najchetniej chcialbym uczyc w szkole publicznej. Moze ktos z was rowniez sie wybiera lub moze tam uczy? Chetnie nawiaze kontakt.
Prosze wiadomosc tutaj lub na moj email
MAREK1 (@) EXCITE (kropka) COM
Marecki
chiny-info.pl 16:06 | 14.05.2014
w Yunnanie kiepsko placa( w porownniu do reszty kraju). rotacja jest mla. Ludzie ktorzy tam podejmuja prace zostaja na lata bo czysciej niz w reszcie kraju i klimat przyjemny, wiec i stawki nizsze oferuja.Jesli jedziesz zarobkowo to popatrz na inne rejony, kasa lepsza.
Ja yunnan i syczuan uwielbiam , pracuje w centralnych Chinach.
4mce semestr, a pozniej mozna podrozowac, ja tego latt apewni po raz 4ty wyladuje wlasnie w yunnanie i syczuanie.
masz juz nagranego pracodawce?
pzdr
marekTravel 16:41 | 14.05.2014
Dzieki za info. Wlasnie ten przyjemny klimat i pobliskosc gor sprawia ze chcialbym pojechac do Yunnan. Najpierw myslalem o Dali lub innej malej miejscowosci ale pozniej pomyslalem ze w Kunming bedzie latwiej znalezc prace. Yunnan i Sichual odwiedzilem juz kiedys (turystycznie) i tam wlasnie najbardziej mi sie podobalo. Dlatego teraz gdy podejmuje decyzje o wyjezdzie do pracy to mysle o tym rejonie.Slyszalem jednak ze mimo nizszych zarobkow, koszty zycia rowniez sa tam nizsze..?
Generalnie moim celem jest zarobienie troche kasy uczac angielskiego i za te pieniadze pozwiedzac Azje.
Wszedlem na twoja stronkke i bardzo fajnie tam opisujesz i dajesz fajne rady.
Ja odpowiadam ~rysopisowi~ :) oraz posiadam paszport z p~pozadanego kraju~ :):) Tak ze mysle ze gdy przylece do Kunming w pazdzierniku to nie zajmie mi dlugo aby cos znnalezc? jak myslisz?
Nie mam nic nagrane gdyz slyszalem z wielu ust ze te wszystkie agencje ...najlepiej pominac i kontaktowac sie bezposrednio ze szkolami. Dlatego teraz szukam szkol poblicznych w Kunming ktore maja stronki po angielsku i gdzie moglbym aplikowac (na razie jeszcze nic nie znalazlem)
:):)
Marecki