Forum dyskusyjne
Problem z mrowkami w kuchni
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Nickiza 07:36 | 29.06.2014
Witajcie!Zatrzymalam sie w Tajlandi na 3 miesiace, wszystko ok, powoli sie klimatyzuje tutaj ale nadal niewiele ogarniam.
W mieszkaniu gdzie mam pokoj w kuchni sa mrowki (takie malenkie) biegaja po blacie i bardzo mnie ten fakt drazni, chcialabym sie ich jakos pozbyc. Czytalam ze sa specialne preparaty na wytepienie tego, nie wiem gdzie jest ich nora, wiec uderzenie w cel nie w chodzi w gre. W Polsce mozna kupic taka trutke co wyglada jak cukier, czy udaloby mi sie znalezc taki preparat tutaj? Albo jakies inne wyjscie polecacie? Gdzie? Jaka nazwa? Pomocy!
ania71 10:43 | 01.07.2014
Miałam taka sytuacje w indiach w Hospet.I chociaż mieszkałam w hotelu który był nowo wybudowany (nawet nie wszystkie pokoje były skończone)pomimo tego w kuchni było całe mnóstwo mrówek właśnie tych małych.Na początku z nimi walczyłam wszystkim co miałam pod ręką ,płyn na komary ,perfumy hihi i nic , w końcu się poddałam i zostawiłam je i się okazało że zrobiły sobie dwie ścieżki po podłodze i chodziły tylko po nich a już na stół nie wchodziły i tak sobie żyliśmy razem.
wesol 12:41 | 01.07.2014
W tajlandii i malezji mozesz kupic specjalna krede. Poprostu malujesz kreske i mrowki jej nie przekrocza a jak sprobuja to niestety czeka je kaplica. Nie wierzylem w dzialanie ale sprawdzilem i nawet te wielkie czerwone mrowy nawet ginely. Nie pamietam nazwy ale spytasz faranga jakiegos napewno ci powie. Pozdrawiam
Podróże Obieżyświatki 18:54 | 01.07.2014
Ja po prawie roku się przyzwyczaiłam.Po prostu pakowałam wszystko w hermetyczne opakowania albo wkładałam do lodówki.
Preparaty można znaleźć na każdym większym bazarze. Ja pokazywałam zdjęcia mrówek i ludzie wiedzieli o co mi chodzi ;)
Powodzenia :)