/ / MAROKO > Maroko - zakupy wyrobów > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Maroko - zakupy wyrobów

kategoria podróże po świecie

kraj Maroko

0nlym3 dołączył
02.03.2012

0nlym3 11:51 | 28.07.2014

Cześć,

mam nadzieję, że we wrześniu wybiorę się do Maroko, zachwyca mnie rzemiosło tego kraju :) Dlatego mam pytanie, gdzie najlepiej wybrać się na zakupy lokalnych produktów np. biżuterii, dywanów, ceramiki czy też oleju argonowego.
Czy jest miasto, w którym można zakupić produkty z całego kraju? Czy raczej jak mi się coś spodoba w danym mieście to powinna kupić, bo ich nigdzie indziej nie spotkam?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, również za przykładowe ceny - ułatwi mi to na pewno targowanie się ;)

pzdr
0nlym3

madrito dołączył
10.03.2013

madrito 12:37 | 28.07.2014

http://zgdanskado.blogspot.com/2014/04/targowanie-obowiazkowe.html

kudik dołączył
20.07.2009

kudik 12:45 | 28.07.2014

Najlepiej na bazarach, pod warunkiem, że umiesz się dobrze targować i masz czas ... Duże bazary znajdują się w Fezie i Marakeszu, w Agadirze, na obrzeżach też jest suk, ale mniejszy. W Tiznicie można podobno kupić srebra w najlepszej cenie, w Fezie wyroby ze skóry, tyle tylko że różnice w cenie będą chyba widoczne przy zakupach hurtowych lub kilogramach biżuterii... Pamiątki w ilościach detalicznych kupisz na każdym targu ... Olejki arganiowe są w Esauirze ale i w Agadirze tego pełno .

Przy głównym placu Agadiru znajduje się sklep z rękodziełem ze stałymi cenami - ceny z metki są nieco wyższe niż te, za które skłonni są sprzedać towar sprzedawcy na targu, ale jak nie masz czasu i umiejętności targowania to sklep ten jest bezcenny :)

A zawsze można do niego wejść by zorientować się w obowiązujących cenach ...

ania71 dołączył
14.02.2013

ania71 18:56 | 28.07.2014

W marrakeszu jest wielki suk.mozna tam caly dzien spedzic na zakupach i kupic wszystko .targowac trzeba sie mocno najczesciej polowa ceny wyjscioeej jest ok.ja jeszcze bylam na suku w tangerze i tez bylo wszystko nawet troche tsniej jak w marrakeszu.tan napewno kupisz i wyroby miejscowe dobrej jakoscijak na marokanskie normy.pozdrawiam i zazdroszcze wyjazdu.

0nlym3 dołączył
02.03.2012

0nlym3 12:30 | 01.08.2014

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Czy może ktoś z Was poleca jakiegoś producenta lokalnych kosmetyków np. olejku argonowego, mydeł?

wszelkie info mile widziane ;)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl