/ / TAJLANDIA > 18 dni w Tajlandi pomożcie fajnie zorganizować wyjazd > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

18 dni w Tajlandi pomożcie fajnie zorganizować wyjazd

kategoria podróże po świecie

Kamila88 dołączył
20.09.2014

Kamila88 19:27 | 20.09.2014

Witajcie!
dopiero zalogowalam się na forum, wcześniej od kilu dni szperam po forach rożnych informacji, ale chyba jest ich nadmiar, stąd postanowilam zalożyć ten wątek.

Wyruszamy do Tajlandii wraz znarzeczonym na 18 dni. Wpierw chcemy spędzic czas na lądzie, następnie poleciec na chociaz tydzień na jakąś wyspę - i tu zaznaczam - koniecznie na plażę z bielusieńkim piaskiem!

Na Bangkok myślę, że 3 dni nam wystarczą. Następnie chcemy spędzić przynajmiej 2 dni w Kanchanaburi w hotelikach na tratwach na rzece Kwai i tu pytanie czy w Bangkoku są biura, ktore organizują tam wyjazdy, ale wlasnie do tych klimatycznych hotelikow? czy może lepiej na własna rękę jechać do Kanchanaburi, ale oc dalej, jak dostac się do tych hoteli?

Co zwiedzać dalej? Okolice Bangkoku? co polecacie? a może lepiej poswięcić czas i polecieć do Chiang Mai? może ktoś tak podsunie pomysl, że starczy czasu i na Chiang Mai i na okolice Bangkoku?

[konto usuniete] dołączył
24.08.2014

[konto usuniete] 22:16 | 20.09.2014

Polecam Satun -- prowincjonalne miasteczko, tuż przy granicy z Malezją. Bardzo dobra miejscowość na jednodniowy wypad z pobliskiej Langkawi. Piękne świątynie buddyjskie oraz spokojne życie tajskiego miasteczka. Więcej: http://www.plan4fun.pl/przewodniki/tajlandia/miejscowosci/satun/5983

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 22:35 | 20.09.2014

Biały piasek to raczej południe, ewentualnie coś na Ko Samet lub Ko Chang, ale południe wymiata:

http://vimeo.com/23383691

http://goo.gl/7NnMVk

Są biura, które pomogą na miejscu wszystko ogarnąć.

Kamila88 dołączył
20.09.2014

Kamila88 11:53 | 21.09.2014

>Biały piasek to raczej południe, ewentualnie coś na Ko Samet lub Ko Chang, ale
>południe wymiata:
>
>http://vimeo.com/23383691
>
>http://goo.gl/7NnMVk
>
>
>Są biura, które pomogą na miejscu wszystko ogarnąć.
>
>

Phi Phi nam się strasznie podoba, ale czy tam jest co robić poza leniuchowaniem? :) zależy nam, abyśmy mieli możliwość troche poszalec, czy to na jakiś skuterach wodnych czy sprobowac innych sportow... wszędzie opisują, że piękna jest plaża Ao Nang na Krabi, my po przeglądnięciu kilku filmów nagranych przez turystow, mamy sprzeczne zdanie, kompletnie nam się nie podoba...

turkus dołączył
02.07.2006

turkus 00:22 | 21.09.2014

skoro nie masz pomysłu co chcesz zrobić w tym kraju , to po co tam lecisz?

Kamila88 dołączył
20.09.2014

Kamila88 12:18 | 21.09.2014

turkus, skoro nie umiesz udzielic odpowiedzi na pytania, to po co się udzielasz?

lukashero dołączył
27.07.2014

lukashero 19:51 | 21.09.2014

Skopiowalem swoj post z innego forum. Tak bylo w 2013 r, bylismy tez w tym roku prawie 2 miesiace i odwiedzilismy jeszcze wiecej. Teraz wybieram sie w polowie listopada.

"My jechalismy pociagiem z BKK do Hua Hin, mielismy 2 dni przerwy i pozniej pociagiem do Surat Tani. Podroz pociagiem wygodniejsza niz PKP.Klima, posilki w cenie i dosc wygodne fotele. Uwazajcie w Surat Tani na naciagaczy z busow.My zaplacilismy tam pierwsze "frycowe". Zaplacilismy najpierw po 300 bth, wywiozl nas ze 20 km i tam kolejna przesiadka na busa VIP i juz kazal zaplacic sobie 2000 bth za 2 osoby, dziecko za darmo(w tym juz byl zaplacony bilet na prom) Gdyby nie to ze ostatni prom przed noca na Koh Samui odplywal za godzine to kazalbym mu spadac :x Tak czy owak dalismy sie nabrac,bo sie nam spieszylo. Bylismy tydzien na Samui w fajnym osrodku, pozniej pojechalismy autobusem do Krabi, plaze strasznie gowniane, ale miasteczko super.Stamtad wycieczke calodniowa na Ko Phi Phi. Mielismy jechac na Phucket, ale pojechalismy do Ko Phangan.Wrocilismy do Bkk busem. Jesli bedzieci wybierac busy to oniecznie VIP. Doplata ok 200 bth, a komfort duzo lepszy. Tym razem jedziemy na 2 miesiace i juz sie nie moge doczekac :D
Oprocz biletu do BKK i z powrotem,oraz 1 hotelu wszystko bylo spontanem. Rezerwowalismy holete i bungalowy kilka dni przed przyjazdem.Pamietajcie zeby nie jescw restauracjach, tylko tam gdzie jedza Tajowie. Taniej i smaczniej.
a tutaj jeden moj filmik macznego :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=oHn-kt2I ... 95Xr-xTZ3A "

Skopiowalem swoj post z innego forum. Tak bylo w 2013 r, bylismy tez w tym roku prawie 2 miesiace i odwiedzilismy jeszcze wiecej oraz bylismy w tych miejscach ktore podobaly nam sie wczesniej. Teraz wybieram sie w polowie listopada.

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 22:09 | 21.09.2014

Z Bangkoku możecie jechać autobusem albo lecieć samolotem na Phuket potem popłynąć na Ph Phi (to jest miejsce gdzie masz dookoła wodę będzie, więc co tam robić. Skutery to mało atrakcyjna rozrywka lepiej wykupić wycieczkę, ale nie motorówką tylko tą tajską rakietą i popłynąć na snurkowanie, zwiedzanie innych miejsc, wysepek. Są tam małe wyspy z tym czego szukasz Phi Phi to typowe miejsce gdzie jest masa turystów, więc jest tam komercja, także to jest spory minus, ale z Phi Phi możesz sobie potem popłynąć na Krabi, które jest malownicze i dogodne potem do powrotu do stolicy.

Lukashero ale z tymi robalami to przesadziłeś sam nie zjadłeś tylko na dziecku testowałeś.

lukashero dołączył
27.07.2014

lukashero 01:19 | 22.09.2014

sam jadlem wczesniej o pozniej. smakuja jak chipsy :)

co do phuket to zwiedzialem wszystkie wyspy i wg mnie jest najgorsza. Nie polecam.

basiak dołączył
24.09.2009

basiak 09:09 | 22.09.2014

Jeśli chodzi o Kanczanaburi, w Bangkoku są biura turystyczne na Khaosanie i na Ranbutri (równoległa do Khaosan), tam z pewnością udzielą informacji, jak się tam dostać. Kanczanaburi, to mała mieścina, ale baza hotelowa jest, poszukajcie na booking. Poza tym, ja np. potem z Bangkoku pojechałam pociągiem do Surat Thani i stamtąd można łatwo załatwić sobie transport do Ao Nang. Faktycznie plaża tam jest bez szału, warto natomiast wykupić całodzienną wycieczkę speedboatem po wyspach Phi Phi. Stamtąd można dostać się do Trang, gdzie możecie sobie załatwić parę dni na jakiejś wyspie. Ja byłam na Ko Kradan- mini wysepka obok Ko Lanta. Są tam chatki za 500 BHT i bungalowy za 5tys. Ja byłam w jakichś śmiesznych chatkach z bambusa, gdzie mieścił się tylko materac. Wysepka o tyle dobra, że tania, pusto tam i blisko jest Emerald Cave - niesamowite miejsce. Ko Lanta, Ko Samui to dość drogie miejsca i popularne, więc co kto woli i jaki ma budżet.

basiak dołączył
24.09.2009

basiak 09:09 | 22.09.2014

Jeśli chodzi o Kanczanaburi, w Bangkoku są biura turystyczne na Khaosanie i na Ranbutri (równoległa do Khaosan), tam z pewnością udzielą informacji, jak się tam dostać. Kanczanaburi, to mała mieścina, ale baza hotelowa jest, poszukajcie na booking. Poza tym, ja np. potem z Bangkoku pojechałam pociągiem do Surat Thani i stamtąd można łatwo załatwić sobie transport do Ao Nang. Faktycznie plaża tam jest bez szału, warto natomiast wykupić całodzienną wycieczkę speedboatem po wyspach Phi Phi. Stamtąd można dostać się do Trang, gdzie możecie sobie załatwić parę dni na jakiejś wyspie. Ja byłam na Ko Kradan- mini wysepka obok Ko Lanta. Są tam chatki za 500 BHT i bungalowy za 5tys. Ja byłam w jakichś śmiesznych chatkach z bambusa, gdzie mieścił się tylko materac. Wysepka o tyle dobra, że tania, pusto tam i blisko jest Emerald Cave - niesamowite miejsce. Ko Lanta, Ko Samui to dość drogie miejsca i popularne, więc co kto woli i jaki ma budżet.

Kamila88 dołączył
20.09.2014

Kamila88 20:04 | 22.09.2014

Hmm.. a czy ktoś z Was byl na Kao Lak? ponoc jest kilka wycieczek, w ktorych zwiedza się wodospady itp. na miejscu i można także wykupic wysepkę Similian - jak dla mnie po przeglądnięciu wielu film z róznych wysepek, ta jest najpięknięjsza :) moża powiedziec, że o taki urok nam chodzi jak na tej wyspie. Ale lepiej zatrzymac sie na Khao Lak i stamtąd mozna sobie doplynąć, tylko pytanie czy ktoś był na Khao Lak i poleci może jakieś noclegi?

atagaja dołączył
27.02.2012

atagaja 19:57 | 23.09.2014

Jeśli zastanawiasz się nad Chiang Mai, to zdecydowanie mój numer 1 w Tajlandii. Bangkok mnie trochę przytłoczył, a północ była odzwierciedleniem tego państwa. Jeśli chodzi o plaże, to byłam na Koh Kradan - mała wysepka, na której można naprawdę odpocząć.

Więcej o Tajlandii i wspomnianych miejscach na http://www.nitkiwdrodze.pl

Pozdrawiam!

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl