Forum dyskusyjne
KOH LIPE
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Kuba90 19:03 | 16.11.2014
Czy ktos byl? Zbieram wszelkie informacje o tej wyspie. jak z dojazdem , jakie ceny na miejscu czy koniecznie trzeba rezerwowac wczesniej np przez booking czy jechac w ciemno. Bedziemy tam od 1.03.2015.Pozdrawiam.
bog41 09:10 | 19.11.2014
Lipe to mała wyspa, ze 3 na 4 kilometry. Promy przybijają do platform przy jednej z trzech plaży (głównie Pattaya Beach) i stamtąd łódź dowiezie cię do jednej z plaż. Dostęp do hoteli jest albo od strony plaży, albo zawiłymi dróżkami biegnącymi wewnątrz wyspy. Jeśli zatem nie zabukujesz hotelu z góry, to narażasz się na łażenie z bagażem w upale przez plażę od hotelu do hotelu. Dlatego lepiej hotel zabukować. Agoda ma większą ofertę na Azję, niż booking, na kilka dni przed przyjazdem na pewno znajdziesz jakieś promocje. Wyspa jest oczywiście trochę droższa od lądu. Można tam tylko plażować, nurkować i chodzić na masaże. Promy przypływają z Krabi, Trangu i Satun (od strony Tajlandii) i z Lankgawi (od strony Malezji).Byłem tam w marcu, niejako powrotem do Kuala Lumpur - tylko jeden dzień i żałuję, że tak krótko.
Aleksandra.sadowska 06:21 | 20.11.2014
Zazdrosne, to urocza wysepką, ja się w niej zakochalam, jedna z fajniejszych wysp jakie zwiedziłam w Tajlandii. Boski klimat. Ehhh :) świetny wybór!
makensis 23:12 | 30.11.2014
"znajdziesz jakieś promocje" - nie nastawiałbym się na żadne promocje, chyba że w low sezonie. Wyspa cieszy się dość sporą popularnością i wszystkie budżetowe hotele zmyło tsunami dobre kilka lat temu. Plaże fantastyczne, ale drogo.
Kuba90 18:49 | 21.11.2014
zastanawiam się na tymi resportami:http://www.agoda.com/pl-pl/pitiusas-beach-resort/hotel/koh-lipe-th.html?asq=XqlQ7bJ0pUN0G2iz%2fnzAiLI%2bpw0M7ipbrSBXYKbUM3hNFu5EQTxmA%2b%2bYSpE0T8kb7eEJexO4syaq8D%2b4eqya3OR%2bL4xzo6YdbWWaNAzTcTgNrEvlpQBv90m29hoQCKQG10F%2f3lNoKIoBOayNWEuvXgvGFIsoyFlGxNFrdP0N7hrYotRt7Jw0m%2blIEpvCWzbOl0%2faigjAMGk0SgOgKy9R%2fCxJtvDz7cK5lRUE7WLjevA%3d
http://www.agoda.com/pl-pl/lipe-power-beach-resort/hotel/koh-lipe-th.html?asq=XqlQ7bJ0pUN0G2iz%2fnzAiLI%2bpw0M7ipbrSBXYKbUM3hNFu5EQTxmA%2b%2bYSpE0T8kb7eEJexO4syaq8D%2b4eqya3OR%2bL4xzo6YdbWWaNAzTcTgNrEvlpQBv90m29hoQCKQG10F%2f3lNoKIoBOayNWEuvXgvGFIsoyFlGxNFrdP0N7hrYotRt7Jw0m%2blIEpvCWzbOl0%2faigjAMGk0SgOgKy9R%2fCxJtvDz7cK5lRUE7WLjevA%3d
czy ktos moze cos powiedziec o nich lub polecic jakis inny:)? bede wdzieczny za kazde info :)
Pozdrawiam ;)
jamaj 00:43 | 25.11.2014
witamNiestety nie mogę napisać nic o tych resortach mogę ewentualnie polecić Castaway na wschodniej stronie niestety nie są tani ale mają fajną opcję jeżeli planujecie nurkowanie z nimi to dostajecie pokój za darmo noc na osobę,my robiliśmy pełny kurs w dwie osoby i bez problemu dostaliśmy 6 darmowych nocek z widokiem na morze ;) powodzenia.
leon15 09:34 | 01.12.2014
6 darmowych nocek, a ile kosztował kurs?