Forum dyskusyjne
Tajlandia w maju 2015
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
ozzy46 17:27 | 28.11.2014
Witam wszytkich uzytkownikow mam prosbe do osob ktorzy byli na przlonie kwietnia i maja w tajlandji chodzi mi o pogode czy warto jechac ? jak z deszczem w tych miesiacach wyjazd planujemy na poczatku maja ladujac w Phuket dalej wyspy Phi phi Krabi oraz national Park khao sok i pod koniec pobytu zwiedzanie BKKDziekuje za ewentualna pomoc
ozzy46 09:42 | 02.12.2014
Witam wszytkich podzieli sie ktos wiedza? dzieki wielkie
amaliooo 22:36 | 12.12.2014
Hej, byłam w Tajlandii wielokrotnie w maju, sierpniu i wrześniu - czyli miesiącach deszczowych - na każdym z tych wyjazdów widziałam deszcz może ze 2-3 razy (porządna ulewa w okolicach godziny 16-17. Ewentualnie padało trochę w nocy. Na południu Tajlandii na wyspach niestety było pełne zachmurzenie cały czas, ale słońce opalało nawet przez chmury... Natomiast w miesiącach deszczowych powietrze jest okropne - ciężkie, wilgotne, ciężko się oddycha i się jest non stop spoconym ;)
ozzy46 11:23 | 13.12.2014
Ogolnie to zależy mi wlasnie na południu phuket krabi phi phi mam nadzieje na świetna pogodę i czyste niebo wlasnie...polecasz wybrać sie w maju czy lepszy bedzie inny termin np kwiecień ? Po nowym roku chce kupic bilety i sie zastanawiam dzięki serdeczne
kiwi2013 15:48 | 04.01.2015
Byliśmy i w kwietniu i w maju. Deszcz uraczył nas aż jeden raz w przeciągu 2 tygodni i było to bardzo przyjemne przeżycie :) Oczywiście mówiąc deszcz mam na myśli godzinę ulewy i potem słońce przez resztę dnia.Kolejnym razem w przeciągu 3 tygodni podytu na huket i w BKK kilka razy się zachmurzyło ( co dało odpocząć po nagrzaniu się w ciągu dnia słońcem ) i raz w przed dzień wylotu na Karon w nocy była tropikalna burza i ulewa na maxa :) Przyznam się, że w życiu sie tak nie bałam i wżyciu nie słyszałam takich piorunów i grzmotów, ale z perspektywy czasu fajnie się to wspomina :)