Forum dyskusyjne
wyżywienie
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
szadkowska 20:10 | 19.12.2014
W lutym jadę do Tajlandii , Mam wykupioną wycieczkę tylko ze śniadaniem . Czy warto wykupić w biurze obiadokolacje czy żywić się na miejscu na własną rękę ?. Jakie są ceny żywności w Tajlandii ?.
alek--- 22:55 | 19.12.2014
Nie warto kupować w biurze. W Tajlandii jedzenie uliczne jest bardzo tanie i przepyszne.Być w Tajlandii i nie jeść "na ulicy" to grzech ;)
więcej o jedzeniu w Tajlandii na moim blogu: http://olazplecakiem.blogspot.hu/2013/06/jedzenie-w-tajlandii-syszaam-pare.html
makensis 01:55 | 21.12.2014
Bangkok tyo nie caly swiat, zapraszam do Hat Yai, tam mozna poeksperymentowac.
kiwi2013 15:44 | 04.01.2015
My zawsze podróżujemy do Taj bez wyżywienia. Uliczne jedzenie jest śmiesznie tanie i przecudownie różnorodne i pyszne! Wychodzisz na miasto, jesz co chcesz, ile chcesz, na co masz ochotę i za grosze :) Żal będąc w Taj żywić się hotelowym, kontynentalnym jedzeniem. Polecamy jedzenie z motorków z przyczepką :)Rollsy ( ala sajgonki ), pancake z owocami i nutellą, krewetki w tempurze, pad thai z kurczakiem i wiele wiele innych. PRzykładowo pad thai porcja, której nie dałam rady zjeść kosztuje ok 40 batów ( 4zł ) i to z solidną porcją krewetek :)
Bylismy kilka razy w Egipcie i tam strułam sie jedzeniem hotelowym, a tutaj na ulicy jemy zawsze i nigdy nam mnic nie było :) Im więcej Tajów w przydrożnej knajpce tym lepsze jedzenie.
[konto usuniete] 18:57 | 06.01.2015
w bkk tylko ulica lub terminal 21
momo11 21:35 | 06.01.2015
Ostatnie miejsce w którym bym spożywała posiłki w Tajlandii to hotel...serio warto jeść "na mieście" kuchnia pyszna i tania ;)Tom yum, pad thai, green/yellow curry, spring rolls....pycha!
damianos 11:50 | 18.01.2015
Również nie polecam zakupu dodatkowego wyżywienia w hotelu. W Tajlandii jedzenie jest tak pyszne i tanie, że grzechem byłoby jedzenie tylko i wyłącznie w hotelu :)----------------------------
Mój blog http://www.kohphangan.pl