/ / MAROKO > Nocleg w Nador > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Nocleg w Nador

kategoria podróże po świecie

kraj Maroko

gosiax dołączył
02.04.2013

gosiax 16:27 | 17.02.2015

Wczoraj skorzystałam z promocji i zakupiłam bilety - przylot do Marakeszu i wylot z Nador. Nie jestem zbyt doświadczona w samodzielnym podróżowaniu, dlatego mam teraz dylemat, bo o ile z Marakeszem nie będzie żadnego problemu, to miejsce turystyczne, tak w Nador wyszukiwarka pokazuje mi na stronach do bookowania noclegów że są w tym mieście 2 czy 3 drogie hotele. Nie ma żadnych informacji o hostelach, guesthousach itp. Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji... nie jest to miejsce turystyczne i nie wiem czy na miejscu znajdą się jacyś naganiacze czy coś...

[konto usuniete] dołączył
09.02.2013

[konto usuniete] 17:13 | 17.02.2015

lotnisko nador al aroui leży coś 40 km na południe od nadoru http://aroundguides.com/25439776/Photos
w al aroui, 1,5 km od centrum, czytałem że czasem można tam spać, ja rozbiłem namiot cos 100m od, padał deszcz; na głównej ulicy al aroui widziałem parę hotelików, nie wchodziłem, nic nie powiem o jakości, jest też parę agencji turystycznych ( na zdjęciach), te załatwią wszystko, taki mają sposób działania, nie żartuję, w marakeszu tak wynajmowałem samochód:), mówią po hiszpańsku, francusku, gorzej po angielsku; aha, noclegi na stronach to płatne miejsca, jak zjawisko nie płaci guglowi czy bingowi to nie istnieje
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,134715542,134715542.html
maroko jest piękne bezpieczne, nie reaguj na zaczepki, gwizdy, wołania, będzie dobrze

gosiax dołączył
02.04.2013

gosiax 17:41 | 17.02.2015

To może jak będę w Marakeszu to w agencji turystycznej sobie załatwię nocleg w Nador albo obok lotniska i od razu transport tam, chcę spędzić parę większość czasu w Marakeszu, a do Nador wybrać się tylko aby spokojnie zdążyć na samolot. Zastanawiam się też czy w Marakeszu bookować wcześniej hostel, myślę że powinnam skoro przylatuję po 22. Byłam już w Indiach, co prawda nie sama, ale mam dystans do zachowań miejscowych :)

[konto usuniete] dołączył
09.02.2013

[konto usuniete] 11:33 | 18.02.2015

obłożenie hosteli w maroku teraz to jakieś 15%, w każdym drzwi są otwarte całą noc, na km2 w marakeszu jest ich coś 100, z tego przez internet zabukujesz 15
http://www.alsa.ma/fr/marrakech
tu autobusy, nr 19 startuje spod terminalu
http://www.travelmarrakech.co.uk/airport-bus-to-marrakech/
tak to wygląda, cena 30 dh
taksiarze są bezczelni, ale nawet nie musiałem krzyczeć:), max cena 70 dh,
zdrowia

gosiax dołączył
02.04.2013

gosiax 15:47 | 18.02.2015

o nocleg w Marakeszu się nie martwię, ale myślę że skoro ląduję po 22 to zabookuję pierwszą noc i obczaje autobus i przystanki i albo pojadę autobusem jak będzie za niedługo albo dam zarobić taksówkarzowi. jedynie martwię się o dojazd do miejsca skąd mam powrót. Już sprawdzałam - bezpośredniego przejazdu nie mam, siłą rzeczy odwiedzę Fez lub Tangier, i ten przejazd i nocleg tam załatwię już jak będę w Marakeszu, ale myślę że skoro lata tam rajan to jakieś hoteliki muszą być :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl