/ / TAJLANDIA > Pytanie o banknoty z 2002 roku -pomozcie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Pytanie o banknoty z 2002 roku -pomozcie

kategoria podróże po świecie

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 15:05 | 08.03.2015

Witam ,lecimy do Tajlandii za 3 tygodnie ,bedziemy brac ze soba walute Euro bo mieszkamy w Niemczech i taka posiadamy ale wszystkie banknoty mamy z 2002 roku.Czy bez problemu wymienimy je na miejscu w Bangkoku czy moze sa one za stare?
Gdzies wyczytalam ,ze nie przyjmuja pieniedzy wydrukowanych przed 2006 rokiem i nie wiemy teraz co zrobic ,

Golik dołączył
06.02.2013

Golik 20:05 | 11.03.2015

Zanim znajdzie się ktoś of Tajlandii, kilka uwag.
1. W wielu krajach Azji lepsze nowsze niż starsze. Jak mi wypłacono stypendium w starych dolarach, to ile musiałam się nachodzić, aby mi wymienili po bardzo niekorzystnym kursie, to moje.
2. Z drugiej strony pozostają cinkciarze. Pytanie, czy w tym kraju nagminnie wciskają fałszywą walutę, czy rzadziej.
3. Może być też różnica miedzy stolicą a interiorem.
Co mogę zasugerować, to zaopatrzenie się w jakąś sumę nowych banknotów, aby było na wszelki wypadek.

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 21:50 | 11.03.2015

W sumie to nie jestem pewna czy sa nowsze banknoty Euro .5 i 10 Euro sa nowe bo wyszly 2 lata temu ale nie mamy wyzszego nominalu z ostatnich lat.Wiem ze dolary musza byc nowsze ale nam sie nie oplaca wymieniac euro na dolary.Dzieki za odpowiedz :)

bigmark dołączył
26.12.2008

bigmark 09:43 | 12.03.2015

Chyba nie powinni w waszym lokalnym banku robić problemów z wymianą jednych banknotów na inne ?Starszych na nowsze?

OdkrywajacSwiat dołączył
03.03.2015

OdkrywajacSwiat 10:23 | 12.03.2015

Warto też pamiętać, żeby zabierać jak najwyższe nominały. W Tajlandii kurs dla 50 lub 100 Euro/Dolarów jest wyższy niż dla banknotów 10, 20 itp.

pozdrawiamy
www.odkrywajacswiat.pl

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 16:09 | 12.03.2015

>Chyba nie powinni w waszym lokalnym banku robić problemów z wymianą jednych banknotów
>na inne ?Starszych na nowsze?

pewnie nie, ale ja jeszcze nie widzialam banknotow 50/100 euro nowszych niz z roku 2002 a sprawdzam wszystkie jakie mi w reke wpadna :)

bigmark dołączył
26.12.2008

bigmark 18:24 | 12.03.2015

>>Chyba nie powinni w waszym lokalnym banku robić problemów z wymianą jednych
>banknotów
>>na inne ?Starszych na nowsze?
>
>pewnie nie, ale ja jeszcze nie widzialam banknotow 50/100 euro nowszych niz z roku
>2002 a sprawdzam wszystkie jakie mi w reke wpadna :)

Może przestali je drukować ?

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 07:53 | 13.03.2015

chcilam wiedziec poprostu czy ktos lecial do Tajlandji z eurasami i mial jakies problemy, czy wszyscy z dolarami lataja.Tak czy inaczej ide do banku sprawdzic czy sa nowsze banknoty.

Magda i Maciek dołączył
22.01.2014

Magda i Maciek 18:29 | 13.03.2015

No wiec bylismy w banku i juz wiemy ,ze po 2002 roku nie drukowali banknotow 50/100 euro

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl