Forum dyskusyjne

Wypożyczenie samochodu

kategoria podróże po świecie

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 16:11 | 20.12.2015

Do odważnych świat należny.

zgłoszone do moderacji

Jan_Waz dołączył
04.12.2014

Jan_Waz 03:13 | 17.11.2015

Ja zarezerwowałem przez tych pośredników: https://www.fastcarhire.co.uk/

Auto odbieramy 26 listopad, oddajemy grudzień 4. Dam znać jak było :)

zgłoszone do moderacji

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 08:25 | 14.11.2015

Z tego co się orientowałam wychodzi prawie dwa razy drożej.

No i co to za fun mieć auto z kierowcą...
Zero spontaniczności i ktoś jest non stop z nami - bez sensu....

zgłoszone do moderacji

andrewdanang dołączył
25.09.2015

andrewdanang 01:39 | 14.11.2015

W Tajlandi wyjdzie wam bezpieczniej wynajac samochod z kierowca. Koszta nie sa duzo wyzsze ale o nic nie bedziecie musieli sie martwic.

zgłoszone do moderacji

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 18:22 | 11.11.2015

Dziękuję za inne porady, jednak znam realia, będę w Tajlandii 7 czy 8 raz.

Drajwera nie chcemy, nie jesteśmy burżujami. Chcemy tak jak w każdym innym kraju wynająć auto i na spokojnie pojeździć po kraju bez upchanych po granice możliwości lokalnych środków transportu- to już przerabialiśmy wielokrotnie.

Pytanie jest do osób, które wynajmowały auto na miejscu, na pewno jest jakaś opcja ubezpieczenia, która normalnie pokrywa wszelkie szkody.

zgłoszone do moderacji

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 18:07 | 11.11.2015

Ja pisałem o opcji gdzie podpisujesz coś co w razie problemów sprawi, że część mieszkania będziesz musiała sprzedać. Druga sprawa jak autobusy gdzieś nie dojeżdżają to na pewno i autem ciężko będzie dojechać. Lepiej wynająć jakiegoś drivera, który Was dowiezie tu i tam, ale jak mają to być rodzinne wakacje z małym dzieckiem – ja na pewno odpuściłbym sobie tak daleką podróż. Ponadto ruch uliczny w Bangkoku jest bardzo chaotyczny i radykalnie różni się od znanej nam rzeczywistości drogowej tu w Europie. Jak nie zna się miasta ciężko poruszać się po nim i z niego wyjechać. Pamiętaj też, że tam ruch jest lewostronny w dodatku panuje dosyć duże natężenie ruch na ulicach miast.
No ale to Twoje wakacje ja piszę to co widziałem kiedy tam byłem.

zgłoszone do moderacji

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 11:36 | 11.11.2015

Ja wiem dla kogo- dla pary z niemowlakiem, która zamierza zobaczyć miejsca nie zadeptane przez turistasów, gdzie żadne autobusy już nie dojeżdżają.

Na drugim forum dodałam, ale bez rezultatów...

Ktoś może ma jakieś doświadczenia? :)

zgłoszone do moderacji

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 23:38 | 10.11.2015

A nie lepiej autobusem się przemieścić z punktu do punktu, dalej statkiem?
Generalnie opcja o której piszesz to ja nie wiem dla kogo jest.

Zobacz też to:
http://www.etajlandia.pl/0202.php

Na tamtym forum możesz spotkać kogoś kto żyje w Tajlandii więc mógłby coś doradzić.

p.s. lepiej obierz takie rozwiązanie, które pozwoli spokojnie spać.

zgłoszone do moderacji

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 19:26 | 10.11.2015

Hej,

Chcemy wypożyczyć auto na tydzień z Bkk i zastanawiam się którą wypożyczalnię polecacie?
Avis jest naszym pierwszym wyborem, ale poinformowali nas, że wkład własny w wypadku kradzieży wynosi 60 tys PLN !!

Nie wiem czy ryzykować, nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja bezpieczeństwa w Tajlandii i nie wiem co teraz zrobić.

Nawet pełne dodatkowe ubezpieczenie nie pokrywa ryzyka kradzieży wg polskiego oddziału Avis, a w Tajlandii na telefonie jest osoba nie mówiąca po angielsku... :(

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl