/ / TAJLANDIA > Wypożyczenie samochodu > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Wypożyczenie samochodu

kategoria podróże po świecie

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 19:26 | 10.11.2015

Hej,

Chcemy wypożyczyć auto na tydzień z Bkk i zastanawiam się którą wypożyczalnię polecacie?
Avis jest naszym pierwszym wyborem, ale poinformowali nas, że wkład własny w wypadku kradzieży wynosi 60 tys PLN !!

Nie wiem czy ryzykować, nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja bezpieczeństwa w Tajlandii i nie wiem co teraz zrobić.

Nawet pełne dodatkowe ubezpieczenie nie pokrywa ryzyka kradzieży wg polskiego oddziału Avis, a w Tajlandii na telefonie jest osoba nie mówiąca po angielsku... :(

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 23:38 | 10.11.2015

A nie lepiej autobusem się przemieścić z punktu do punktu, dalej statkiem?
Generalnie opcja o której piszesz to ja nie wiem dla kogo jest.

Zobacz też to:
http://www.etajlandia.pl/0202.php

Na tamtym forum możesz spotkać kogoś kto żyje w Tajlandii więc mógłby coś doradzić.

p.s. lepiej obierz takie rozwiązanie, które pozwoli spokojnie spać.

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 11:36 | 11.11.2015

Ja wiem dla kogo- dla pary z niemowlakiem, która zamierza zobaczyć miejsca nie zadeptane przez turistasów, gdzie żadne autobusy już nie dojeżdżają.

Na drugim forum dodałam, ale bez rezultatów...

Ktoś może ma jakieś doświadczenia? :)

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 18:07 | 11.11.2015

Ja pisałem o opcji gdzie podpisujesz coś co w razie problemów sprawi, że część mieszkania będziesz musiała sprzedać. Druga sprawa jak autobusy gdzieś nie dojeżdżają to na pewno i autem ciężko będzie dojechać. Lepiej wynająć jakiegoś drivera, który Was dowiezie tu i tam, ale jak mają to być rodzinne wakacje z małym dzieckiem – ja na pewno odpuściłbym sobie tak daleką podróż. Ponadto ruch uliczny w Bangkoku jest bardzo chaotyczny i radykalnie różni się od znanej nam rzeczywistości drogowej tu w Europie. Jak nie zna się miasta ciężko poruszać się po nim i z niego wyjechać. Pamiętaj też, że tam ruch jest lewostronny w dodatku panuje dosyć duże natężenie ruch na ulicach miast.
No ale to Twoje wakacje ja piszę to co widziałem kiedy tam byłem.

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 18:22 | 11.11.2015

Dziękuję za inne porady, jednak znam realia, będę w Tajlandii 7 czy 8 raz.

Drajwera nie chcemy, nie jesteśmy burżujami. Chcemy tak jak w każdym innym kraju wynająć auto i na spokojnie pojeździć po kraju bez upchanych po granice możliwości lokalnych środków transportu- to już przerabialiśmy wielokrotnie.

Pytanie jest do osób, które wynajmowały auto na miejscu, na pewno jest jakaś opcja ubezpieczenia, która normalnie pokrywa wszelkie szkody.

andrewdanang dołączył
25.09.2015

andrewdanang 01:39 | 14.11.2015

W Tajlandi wyjdzie wam bezpieczniej wynajac samochod z kierowca. Koszta nie sa duzo wyzsze ale o nic nie bedziecie musieli sie martwic.

Silvana dołączył
09.09.2010

Silvana 08:25 | 14.11.2015

Z tego co się orientowałam wychodzi prawie dwa razy drożej.

No i co to za fun mieć auto z kierowcą...
Zero spontaniczności i ktoś jest non stop z nami - bez sensu....

Jan_Waz dołączył
04.12.2014

Jan_Waz 03:13 | 17.11.2015

Ja zarezerwowałem przez tych pośredników: https://www.fastcarhire.co.uk/

Auto odbieramy 26 listopad, oddajemy grudzień 4. Dam znać jak było :)

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 16:11 | 20.12.2015

Do odważnych świat należny.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl