Forum dyskusyjne
Wypożyczenie samochodu
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Silvana 19:26 | 10.11.2015
Hej,Chcemy wypożyczyć auto na tydzień z Bkk i zastanawiam się którą wypożyczalnię polecacie?
Avis jest naszym pierwszym wyborem, ale poinformowali nas, że wkład własny w wypadku kradzieży wynosi 60 tys PLN !!
Nie wiem czy ryzykować, nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja bezpieczeństwa w Tajlandii i nie wiem co teraz zrobić.
Nawet pełne dodatkowe ubezpieczenie nie pokrywa ryzyka kradzieży wg polskiego oddziału Avis, a w Tajlandii na telefonie jest osoba nie mówiąca po angielsku... :(
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
mrcanberra 23:38 | 10.11.2015
A nie lepiej autobusem się przemieścić z punktu do punktu, dalej statkiem?Generalnie opcja o której piszesz to ja nie wiem dla kogo jest.
Zobacz też to:
http://www.etajlandia.pl/0202.php
Na tamtym forum możesz spotkać kogoś kto żyje w Tajlandii więc mógłby coś doradzić.
p.s. lepiej obierz takie rozwiązanie, które pozwoli spokojnie spać.
Silvana 11:36 | 11.11.2015
Ja wiem dla kogo- dla pary z niemowlakiem, która zamierza zobaczyć miejsca nie zadeptane przez turistasów, gdzie żadne autobusy już nie dojeżdżają.
Na drugim forum dodałam, ale bez rezultatów...
Ktoś może ma jakieś doświadczenia? :)
mrcanberra 18:07 | 11.11.2015
Ja pisałem o opcji gdzie podpisujesz coś co w razie problemów sprawi, że część mieszkania będziesz musiała sprzedać. Druga sprawa jak autobusy gdzieś nie dojeżdżają to na pewno i autem ciężko będzie dojechać. Lepiej wynająć jakiegoś drivera, który Was dowiezie tu i tam, ale jak mają to być rodzinne wakacje z małym dzieckiem – ja na pewno odpuściłbym sobie tak daleką podróż. Ponadto ruch uliczny w Bangkoku jest bardzo chaotyczny i radykalnie różni się od znanej nam rzeczywistości drogowej tu w Europie. Jak nie zna się miasta ciężko poruszać się po nim i z niego wyjechać. Pamiętaj też, że tam ruch jest lewostronny w dodatku panuje dosyć duże natężenie ruch na ulicach miast.No ale to Twoje wakacje ja piszę to co widziałem kiedy tam byłem.
Silvana 18:22 | 11.11.2015
Dziękuję za inne porady, jednak znam realia, będę w Tajlandii 7 czy 8 raz.Drajwera nie chcemy, nie jesteśmy burżujami. Chcemy tak jak w każdym innym kraju wynająć auto i na spokojnie pojeździć po kraju bez upchanych po granice możliwości lokalnych środków transportu- to już przerabialiśmy wielokrotnie.
Pytanie jest do osób, które wynajmowały auto na miejscu, na pewno jest jakaś opcja ubezpieczenia, która normalnie pokrywa wszelkie szkody.
andrewdanang 01:39 | 14.11.2015
W Tajlandi wyjdzie wam bezpieczniej wynajac samochod z kierowca. Koszta nie sa duzo wyzsze ale o nic nie bedziecie musieli sie martwic.
Silvana 08:25 | 14.11.2015
Z tego co się orientowałam wychodzi prawie dwa razy drożej.No i co to za fun mieć auto z kierowcą...
Zero spontaniczności i ktoś jest non stop z nami - bez sensu....
Jan_Waz 03:13 | 17.11.2015
Ja zarezerwowałem przez tych pośredników: https://www.fastcarhire.co.uk/Auto odbieramy 26 listopad, oddajemy grudzień 4. Dam znać jak było :)
[konto usuniete] 16:11 | 20.12.2015
Do odważnych świat należny.