Forum dyskusyjne
wiza
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
zuzanka_21 00:20 | 04.05.2016
Powiedzcie mi moi drodzy jak to jest z ta wizą? Lecąc do Tajlandii na 24 dni nie musze kupować wizy bo dla Polaków jest zniesiona? Jedni piszą o jakichś 15 dniach, a ja słyszałam ze do 30 dni bez wizy mogę przebywać w tym kraju. Proszę o wyjaśnienie kogoś zorientowanego. Jeszcze jedno. Jesli chciałabym wyskoczyć do Kambodży lub Malezji to czy potrzebna mi wiza czy tylko stempel na granicy? Do Malezji chyba nie trzeba wizy? I jak wygląda powrót do Tajlandii, na tej samej zasadzie? I czy będąc w Tajlandii 24 dni i robiąc wypad do Kambodży skraca mi sie okres pobytu bez wizy w Tajlandii? Ostatnie pytanie. Co warto zobaczyć Kambodżę czy Malezje?
makensis 13:05 | 04.05.2016
Na lotnisku otrzymujesz wizę on Arrival 30dniową, każdy wyjazd i wjazd to osobna wiza. Wjazd drogą lądową to 14 tylko dniowa wiza. Musisz sobie skalkulować kiedy warto odwiedzić kraje ościenne i wrócić do taj. Kambodża i Malezja to zupełnie inne światy, nie sposób ich porównać ze sobą. Za Malezją przejawia świetna kuchnia z wpływami indyjskimi, z kolei Kambodża to burzliwa historia i powalające zabytki.
wowojtek 10:07 | 08.07.2016
czesc !szukam aktualnych wiadomosci o wjezdzie do tajlandi z kambodzy ,trzeba miec wize czy juz daja steple/wizy/ na 15 dni na granicy ?
alchemia_momentu 13:46 | 09.07.2016
Jak przekraczasz granicę drogą lądową niestety musisz mieć wize turystyczną wyrobioną w ambasadzie. Stempel na 30 dni dostaniesz gdy wlecisz z Kambodży do Tajlandii samolotem.
mario-mil 13:54 | 09.07.2016
>Jak przekraczasz granicę drogą lądową niestety musisz mieć wize turystyczną wyrobioną>w ambasadzie. Stempel na 30 dni dostaniesz gdy wlecisz z Kambodży do Tajlandii
>samolotem.
BZDURY kolego Alchemiku wypisujesz i wprowadzasz w błąd-przy wjeździe z Kambodży do Tajlandii nie potrzeba wizy z ambasady,otrzymuję się stempel z prawem pobytu na dwa tygodnie.
mario-mil 13:56 | 09.07.2016
Przepraszam,w błąd wprowadza Alchemiczka a nie Alchemik.
alchemia_momentu 19:19 | 09.07.2016
W tamtym roku władze Tajlandii wprowadziły wizy z ambasady na lądowym przejściu granicznym z Kambodżą.Więc oficjalnie wizę mieć należy.
wowojtek 11:41 | 10.07.2016
>W tamtym roku władze Tajlandii wprowadziły wizy z ambasady na lądowym przejściu>granicznym z Kambodżą.
>Więc oficjalnie wizę mieć należy.
13.09.2015 wprowadzono ta zasade !
ale PODOBNO obowiazuja znowu stare przepisy i daja stempel na 15 dni ...
w necie sa sprzeczne info , dla tego SZUKAM kogos ,kto ostatnio przekraczal granice z kambodzy do tajlandii
pozdrawiam
wowojtek 11:40 | 10.07.2016
>W tamtym roku władze Tajlandii wprowadziły wizy z ambasady na lądowym przejściu>granicznym z Kambodżą.
>Więc oficjalnie wizę mieć należy.
13.09.2015 wprowadzono ta zasade !
ale PODOBNO obowiazuja znowu stare przepisy i daja stempel na 15 dni ...
w necie sa sprzeczne info , dla tego SZUKAM kogos ,kto ostatnio przekraczal granice z kambodzy do tajlandii
pozdrawiam
wowojtek 15:37 | 24.07.2016
moze sie przyda Komusna granicy kambodza-tajlandja "po staremu"
czyli viza/stempel/ na 15 dni
pozdrawim
ania71 21:05 | 24.07.2016
Dzięki za info bo sama będę przechodzić granicę Tajlandia -Kambodża -Tajlandia w listopadzie:)
paco 16:14 | 10.08.2016
sam się właśnie wybieram, polecam stronę: http://www.polakzagranica.msz.gov.pl/Krolestwo,Tajlandii,THA.htmlMSZ podaje, że od 2011 wizy nas nie obowiązują (jest kilka wyjątków).
Pozdr.