Forum dyskusyjne
przesiadka w Pekinie
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
iza8585 18:52 | 23.11.2016
Witam wszystkich podróżników.Mam pytanie odnośnie przesiadki w Pekinie.
Ile czasu potrzeba żeby ogarnąć mur chiński?
To znaczy ile minimalnie godzin potrzebuję ( dojazd plus dłuższa chwila na miejscu).
Przerabiał to ktoś z Was?
PodróżeZwykłychLudzi 17:18 | 25.11.2016
Mur blisko Pekinu można oglądać w dwóch miejscach (Badaling i Mutianyu). Każde z nich zajmie pół dnia; Mutianyu jest dalej, ale jest tam mniej turystów i jak dla nas - jest to miejsce, które robi większe wrażenie.Dużo zależy, jak szybko chcesz dojechać i ile kasy wydać. Możesz próbować taxą, autobusem liniowym lub busem z wycieczką. Każda opcja inaczej kosztuje i czasowo inaczej wychodzi.
Podróże Zwykłych Ludzi
---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com
Spotkaj przygodę na własną rękę!
Jacky 14:48 | 28.11.2016
Hej.Byłem w Badaling. Zgadzam sie z przedmówcą lecz dodałbym "minimum" pół dnia.
Taxi pewnie szybciej niz autobus ale weź pod uwagę koszmarne korki w Pekinie.
iza8585 14:54 | 28.11.2016
mamy przerwę 15 h, jak odejmę 4 h na powiedzmy lotnisko to i 11 h mam do dyspozycji. To nadal na mało?
PodróżeZwykłychLudzi 17:33 | 28.11.2016
Spokojnie da radę, próbuj. Też trochę zależy, w jakich godzinach masz te 11h, ale obczaj dobrze połączenie do Mutianyu i miłego zwiedzania ;)Podróże Zwykłych Ludzi
---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com
Spotkaj przygodę na własną rękę!
adrimarkowski 23:40 | 08.12.2016
hej. Ja mam na przesiadke 27h. mogl bys opisać w jaki sposob najlatwiej dotrzeć na GREAT WALL CHINA. Sposob tani i ten drozszy . I co ogolnie moglbym zrobic w pekinie po powrocie z chinskieo muru na lotnisku byl bym o 02:00 a spowrotem musial bym byc 5:50 nastp dnia. Prosze o jakies wskazowki z gory dziekuje
pepe 00:25 | 28.01.2017
rowniez bardzo prosze o podpowiedz