/ / ARGENTYNA > Parki Talampaya i Ischigualasto > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Parki Talampaya i Ischigualasto

kategoria podróże po świecie

linkalinka dołączył
06.09.2011

linkalinka 18:47 | 02.05.2019

Będę jechać z BA do tych parków, pewnie przez Cordobę. Jak najlepiej dotrzeć w okolice parków autobusem? Większość dociera tu wynajętymi autami. CZy ktoś był w tych parkach, dojeżdżając autobusem, gdzie nocować, ile nocy zarezerwować na te 2 parki.

miejska dołączył
26.12.2008

miejska 19:55 | 04.05.2019

Byłam w obu parkach. Z tym, że jechałam od Mendozy. Zatrzymałam się w Valle Fertil w Eco Hostelu.
W czasie jazdy poszłam na koniec autobusu, zrobić fotę, wtedy pan z ostatniego miejsca zachęcił do rozmowy pytając dokąd jadę i czy mam hotel, bowiem on jest właścicielem hostelu i jeśli zechcę to mogę wraz z koleżanką zatrzymać się u niego.
Hostel jest dość blisko dworca autobusowego, luksusów nie ma, ale cena była bardzo sensowna, a do tego zadzwonił do Antonio i już w następnym dniu jechałyśmy z koleżanką do obu parków.
Oba parki robi się w jednym dniu, w obu ludzie przemieszczają się pojazdami: w Talampai trakiem, a w Ischigualasto w kolumnie samochodów osobowych ze swoimi kierowcami. Żadnego łażenia - nawet nie pozwolono mi podejść bliżej cobym mogła zrobić fotkę trzem marom.
Ale, zdecydowanie warto się tam wybrać. Dla miłośników skał i historii naturalnej, domorosłych geologów to jest prawdziwy raj.
Ja trafiłam tam w okresie Sylwestra, więc zostałyśmy na 3 noce.

linkalinka dołączył
06.09.2011

linkalinka 21:46 | 04.05.2019

Dzięki Miejska! Problem w tym, że chcę dojechać od BA, a stąd od Cordoby już gorzej. Sprawdziłam na wyszukiwarkach, trudno znaleźć połączenia. Będę szukała czegoś na Patquia. Chociaż pojawia się nazwa Pagancillo jako miejsce wypadowe, ale tu bez auta dojechanie zajmie zbyt duzo czasu. szkoda, że Twoja miejscowośc nie jest po drodze. Inne rozwiązanie, o którym myślałam, to zmiana kolejności i dojazd tu od Salty.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl