Forum dyskusyjne

Wiza do chin jak uzyskać przy podróży koleją

kategoria podróże po świecie

kraj Chiny

arsobatravel dołączył
23.03.2009

arsobatravel 16:11 | 19.05.2009

Najnowsze wieści z ambasady Chin w Wawie są takie, że dział wizowy juz nie wymaga rezerwacji hotelowych przy składaniu wniosku wizowego (to ograniczenei wprowadzono jeszcze przed olimpiadą). Natomiast faktycznie nadal wymagany jest albo bilet lotniczy, albo potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego. To nie jest problem - trzeba sobie to zrobic w jakimkolwiek biurze, które posredniczy w zakupnie biletów lotniczych - idziesz, mówisz czego Ci potrzeba i na jakie daty i na jakie miasta przylotu/wylotu (tam i z powrotem) - oni znajduja Ci polaczenie (cena biletu w tym przypadku nie gra roli). Robia rezerwację, drukują ją na papierze i podbijają pieczątką biura aby uwiarygodnić. Ta rezerwacja potem sobie wygasa automatycznie.
Robiłem tak już, swietnie sie sprawdza. Ambasada to łyka, nie sprawdza. Mają podkładkę.
Skąd jesteś - z jakiego miasta??

Ja w lipcu lecę do Chin z Berlina - najtańsze przeloty. Udało mi sie kupić w tym tygodniu bilet w obie strony (Berlin - Pekin i Hongkong - Berlin) za 2700 zł.
Jadę z małą grupką na wyprawę trampingową, będziemy też obserwować pełne zaćmienie Słońca 22 lipca na wyspie Putuoshan niedaleko Shanghaju. (Organizuję z pasji wyprawy trampingowe)
Może dołączysz do naszej grupy?
Jak nie na całość, to na część.
Jakbyś był zainteresowany, to mozemy sie zgadać na priv.
Albo zajrzyj do mnie na stronę, tam są wszystkie informacje :)
Adres prosty - do mojego loginu trzeba tylko dodać .pl

zgłoszone do moderacji

franek860 dołączył
15.05.2009

franek860 14:59 | 19.05.2009

Planuje podroż do Chin przez Mongolię i Rosję powrót samolotem. Wiem że wiele osób podobną trasę sobie układało. Niestety na stronie ambasady chińskiej znalazłem informacje o tym że potrzebne są bilety lotnicze i rezerwacje hotelowe. Jak obejść ten problem bo na forum znalazłem tylko informacje o drukowaniu rezerwacji. Nie da się tego załatwić inaczej ? Prosiłbym o informacje bardziej wyczerpujące.

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl