Forum dyskusyjne
Safari 2009- z Mombasy
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
KkK 10:25 | 12.08.2009
Kochani Globtroterzy,Wiem, temat safarii w Kenii był wałkowany niejednokrotnie na tym forum. Zależałoby mi jednak na aktualnych informacjach (= cenach) niskobudżetowego safarii (2-3 dni, namioty). Wybieram się na nie z Mombasy. Jeśli ktoś mógłby mi podesłać linki lub informacje jak kształtują się ceny takiego safarii w tym roku, gdzie najlepiej szukać sprawdzonego biura podróży w Mombasie lub okolicy, itp. Na wszelką pomoc będę niezwykle wdzieczna.
flugo 14:38 | 12.08.2009
witajcena to 75-90 usd za dzień aktualnie, jak bywałem w hotelach na północ od Mombasy korzystałem z biur w Shanzu village- vis a vis hotelu whitesands Sarova
firma spotthebeast czy jakos tak
flugo 19:42 | 12.08.2009
dobry deal- 100 za namiot z łazienką:)
Promyczek 21:07 | 12.08.2009
podobno placilam i tak tanio bardzo. Za 4 dni placilismy 400usD z inny biur placili sredno 500USD. Mysle, ze sporo zalezy tez od standartu. Taki najbardziej podstawowy moze byc tanszy, ale z tego co mi wiadomo - niewiele. Bylismy w marcu
KkK 10:51 | 13.08.2009
Dziękuję za wszelkie informacje! Jeśli ktoś miałby jakieś wskazówki, który park narodowy warto zobaczyć - chętnie przeczytam.
flugo 16:37 | 13.08.2009
z Mombasy masz najbliżej do Tsavo east/west- w pakietach które sprzedaja w Mombasie funkcjonuje tsavo Eastale jesli lecisz w sierpniu/wrzesniu to lec do masai Mara- warte każdych pieniedzy:)
Jacek001 16:34 | 01.02.2010
Obiecalem ze goscia zareklamuje to i to robie :-) www.kennedy-safaris.comSprawdzeni - dobrzy organizatorzy