/ / KENIA > Kenia Tanzania Zanzibar > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Kenia Tanzania Zanzibar

kategoria podróże po świecie

kraj Kenia

Nika23 dołączył
11.04.2013

Nika23 07:07 | 16.04.2013

Cześć!
wybieram się w czerwców na15 dni do Keni Tanzani i Zanzibaru. Czy możecie mi polecić jakieś niedrogie w miarę dobre hostele w Nairobi, Mombasie, Zanzibarze. Z kim na Safarii? Co warto zobaczyć? Czego pominąć nie możemy? Która dzielnica w Nairobi jest bezpieczna? Jak się dostać z Nairobi na Zanzibar (droga lądową) czy warto gdzieś stanąć po drodze? Szukałam informacji na ten temat w internecie ale wszystkie są bardzo stare (sprzed 4 - 5 lat)
A może ktoś się wybiera w czerwcu i chciały się dołączyć??
Pozdrawiam

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 10:09 | 16.04.2013

Najlepiej i najpewniej bedzie zainwestowac w najnownszy LonelyPlanet i kierowac sie ich radami. ja z Kenii na Zanzibar droga ladowa z postojami przemieszczalam sie autobusem. Safari jesli jestes zainteresowana polecam Max - Abeid. Powolaj sie na kontakt ode mnie - Kinga Walkowska. Koles ma wiele biur i nawet w Mombasie z pociagu mnie odbieral z dworac i zawiozl do poleconego hotelu. Facet tez wspolpracuje w fajnym hotelem w Niarobii gdyby Cie to interesowalo.

sp9hzx dołączył
12.02.2006

sp9hzx 11:40 | 17.04.2013

Z Nairobi do Mombasy autobusem, dalej wodolot albo mały samolot

:)
------------------------------------------
spearo.republika.pl

mojito dołączył
23.06.2011

mojito 14:00 | 16.04.2013

Jeżeli chodzi o Zanzibar to gorąco polecam See View Lodge w Jambiani. Niedrogo, piękna plaża, dobra kuchnia...

SzczytyAfryki dołączył
01.09.2010

SzczytyAfryki 07:41 | 17.04.2013

Cześć

Mogę polecić usługi gościa, który jest z Nairobi i ma małe biuro. Jak pewnie większość w Kenii- organizuje i safari i trekkingi. Byłem z nim na Mount Kenii i na safari. Też go też znalazłem z polecenia od innych Polaków, którym organizował trekkingi i safari.
Noclegi w Nairobi- Ja spałem w Parkside hotel w samym centrum. Tanio i schludnie (choć w weekend niedaleko jest dyskoteka, co się niesie ;-)

Jak chcesz poczytać o moim wyjeździe do Kenii i wyjazdach do Tanzanii - zapraszam na moją stronę do przeczytania relacji: http://www.stronagerbera.pl

No i napisz jeżeli chciałabyś namiary albo więcej info na temat Kenii, Tanzanii i Zanzibaru na priv gerber@gerber.d7.pl
Pozdr
RG

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 08:43 | 17.04.2013

Hotel Parkside w Nairobi du... nie urywa. Spałem w nim 1,5 roku temu, jego zaletą jest, że spod niego odjeżdżają busy do Arushy w Tanzanii. Stosunek jakości do ceny średni, ale to chyba najlepsza opcja w Nairobi.
Zbyszek

ferdek dołączył
17.12.2013

ferdek 11:48 | 17.12.2013

Diamonds Dream of Zanzibar ten hotel to jest moje marzenie. Sprawdzałem ofertę Itaki i trzeba przyznać że cena robi wrażenie no ale widoki też. Mogę tylko pozazdrościć (chociaż nie powinno się tego robić) tym którzy się tam wybierają.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl