Forum dyskusyjne
Wiza podróż samolotem a przewoz malarone
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
Salamandria 17:02 | 26.05.2014
Hej mam pytanie odnośnie uzyskania Wizy. Slyszalam ze w Kenii wizę można kupić na lotnisku. Czy nie ma z tym problemów? Ponadto to bedzie takze moj pierwszy lot samolotem, dlatego tez jestem calkowicie nieobyta w temacie podrózowania tym srodkiem transportu.Lece liniami Turkish Airlines z warszawy przez Istambuł do Nairobi. Powiedzcie mi jak to jest z przewozem leków-głownie Malarone. Mam 5 opakowan czy moge przewiezc je w bagazu podrecznym?
albatros 19:35 | 26.05.2014
Wizę wklejają na lotnisku bez żadnego kłopotu, koszt 50 USD.A z malarone nie będzie żadnego kłopotu, wątpię żeby Cię ktokolwiek o to pytał.
ania71 13:43 | 27.05.2014
z malarone w plecaku leciałam w listopadzie 2013 też tureckimi liniami tylko w innym kierunku, ale nie było żadnego problemu a koleżanka miała całą ,,apteke'' ze sobą i nic nie mowili przy odprawie
Salamandria 11:22 | 20.06.2014
Dziekuje za informacje i przepraszam, ze podziekowania sa tak spoznione. Pochlonelo mnie przygotowanie do wyjazdu oraz studia i sesja. A czy lecac mieliscie moze recepte na Malarone z soba w bagazu podrecznym? Bo rozne rzeczy czytam na stronie, a niestety recepty nie mam, gdyz kupowalam leki od ludzi, ktorym zostaly z podrozy. I jelsi chodzi o wizę jestem ciekawa jakie pytania zadją, podczas kupowania, czy długi jest czas"ostania w kolejce" ;)
annemarie 19:35 | 20.06.2014
Wypelnianie drukow trwa dosc dlugo a kolejka ?zalezy ile osob wysiadzie z samolotu.Troche to trwa...biora odciski palcow , nie zadaja zadnych pytan.Po co ci to malarone w bagazu podrecznym?koszt 50 usd...
Salamandria 11:35 | 21.06.2014
Moja znajoma jechala do Kenii turkish airlines i bagaż dojechał dwa dni pozniej w jej przypadku, dlatego zastanawiam się na wzięciem Malarone przynajmniej jednego opakowania do bagażu podręcznego;)