Forum dyskusyjne
Małe Duże ryzyko wystapienia atakow terrorystycznych
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
uleczka 22:10 | 29.05.2014
Mamy wykupione bilety lotnicze na lipiec i zaniepokojeni jesteśmy oświadczeniem MSZ PL oraz tym że z Wielkiej Brytanii do końca października zostały odwołane wszystkie wyjazdy turystyczne , a do poniedziałku 19 maja mają wrócić wszyscy turyści. MSZ UK uzasadnia tą decyzję możliwością ataków terrorystycznych.Jak Wy oceniacie sytuacje w Kenii i ryzyko?
Smok-1 23:09 | 29.05.2014
Nie jedź, po co się narażać ?
Salamandria 11:42 | 20.06.2014
Uleczka - jestem ciekawa jaka decyzję podjęliscie? ja osobiście lece do Kenii za tydzien. Nie odwolałam wylotu. Rozmawiałam z miejscowym, twierdzi, że życie toczy się dalej, a bardziej niebezpiecznie jest bliżej Mombasy.
annemarie 19:26 | 20.06.2014
15 czerwca zginelo w zamachu 49 osob, zastrzelono ich, podpalono kilka hoteli.Dwa dni pozniej zginelo 15 osob i to na wschodzie kenii w miejscowosci turystycznej.Jasne ...policja sobie nie radzi , terrorysci zapowiadaja dalsze zamachy u nas zero wiadomosci w tv.Kenijczycy sa przyzwyczajeni do tego wiec niby bezpiecznie. Bylam w marcu w Kenii subiektywnie czulam sie bezpiecznie , o zamachach w pobliskich pubach i zastrzeleniu kilku os8b w kosciele dowiedzialam sie juz po powrocie.W tym samym dniu tez bylam w koscile tylko kilka km dalej.Dopoki cos nie trafi na nas czujemy sie bezpiecznie.Radze szukac najswiezszych wiadomosci w sieci.
Smok-1 20:26 | 20.06.2014
W tv nie, były informacje w prasie, na ogół zaraz po zamachach jest bezpiecznie, potem czujność spada ...