/ / TAJLANDIA > Coś jak indyjski Rishikesh w Tajlandii > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Coś jak indyjski Rishikesh w Tajlandii

kategoria podróże po świecie

RobertPaPa dołączył
10.06.2015

RobertPaPa 22:55 | 10.06.2015

Dobry wieczór,
Dlaczego Indie w Tajlandii?
Za chwilkę wyjaśnię :)

Nie jestem mocnym globtrotterem, choć dzięki pracy często bywam w Azji (głownie Chiny, Tajwan, Korea). Służbowo... no cóż, oczywiście głównie wielkie azjatyckie miasta. Zdarzyło mi się również zrobić trekking w Malezji, w tym Borneo. Byłem również z 8 lat temu w BKK, ale 3-4 dni, tylko służbowo :(

W ubiegłym roku urlop w Indiach, samodzielnie organizowany.
Delhi ciężko psychicznie odchorowałem, po kilku dniach miałem szczerze dość tego miasta.
Wyjechałem po kilku dniach do Rishikesh... no i właśnie! To było to.

Planuję teraz Tajlandię (sam początek listopada, 2 tygodnie) i zastanawiam się, czy można znaleźć klimaty a la Rishikesh. Czyli jak mawia moja 17 letnia córka - na chillu.
Kto był w Rishihesh, ten wie. Chodzi o spokój, oddech, pobliskie góry, jakiś trekking. Gdzieś muzyczka brzęczy, trochę backpakerów kręcących się dookoła ale nie tysiącami :)

Czytałem - również tu na forum - dużo informacji oczywiście o Chang Mai, ale wydaje mi się, że to jednak dużo bardziej turystyczne miejsce a trekking, jakieś ruchy wokół miasta to mocna, kłująca w oczy komercja. Czy rzeczywiście aż tak źle?
Wdzięczny będę za wszelki informacje, gdzie w Tajlandii mogę znaleźć coś spokojnieszego. A może właśnie Chang Mai?
Chętnie pokręcę się trochę, nie musi być jedno miejsce. Trochę większego miasta ale też właśnie spokoju i owego "chillu", czegoś prawdziwszego, choć niekoniecznie ekstremalnie. Może wschód Tajlandii?
Czytam, czytam, początkowo Chang Mai było oczywistym wyborem... ale im więcej czytam, tym głupszy jestem.
Pozdrawiam
Robert

bigmark dołączył
26.12.2008

bigmark 11:08 | 11.06.2015

Bardziej już Chiang Rai , ale w Tajlandii już trudno o chill out. Ja bym rekomendował Kambodżę, tam nietrudno o takie miejsca , jeszcze...
pozdr
bm
https://bigmarkk.wordpress.com/

makensis dołączył
26.01.2009

makensis 19:52 | 15.06.2015

Trzeba dobrze poszukać, aby znaleźć takie miejsce.. na pewno nie z jakąkolwiek z wycieczek turystycznych. Nawet organizacje od jogi i vipassany są nastawione na maksymalne dojenie turystów przy minimalnym wysiłku, ale jak chcesz to możesz skorzystać w bangkoku jest ich kilka.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl