/ / TAJLANDIA > Plan na 2 tygodnie - proszę o opinię > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Plan na 2 tygodnie - proszę o opinię

kategoria podróże po świecie

[fb] Radosław Przybysz dołączył
27.09.2016

[fb] Radosław Przybysz 16:06 | 27.09.2016

Proszę Was o opinię, co sądzicie o takim RAMOWYM planie 2-tygodniowego pobytu w Tajlandii dla 2 osób (ja + dziewczyna).

Lądujemy w Bangkoku 3 listopada (czwartek) ok. południa.

Już następnego dnia, tj. 4.11. (pt) chcemy wybrać się na Koh Chang - pytanie o najlepszą formę transportu.
Na Koh Chang (ew. na innej z pobliskich wysp na wschodzie) chcemy powypoczywać max. do 8.11.

Po powrocie do Bangkoku 8.11. chcemy wylecieć na Krabi i tam spędzić tydzień do 15.11. Rzecz jasna z odwiedzaniem okolicznych wysp, plaż, Phi Phi, itd.

15.11. powrót samolotem do Bangkoku, dzień z kawałkiem na zwiedzanie i 17.11. wylot.

Cel wycieczki to głównie wypoczynek i słodkie lenistwo, stąd planowałem przede wszystkim plażowanie.

Czy logistycznie taki plan jest do ogarnięcia i ma sens? Czy lepiej wybrać jednak albo wschód albo południe i na tym się skupić.

Północ (Chiang Mai itd.) tym razem odpuszczamy. Moja dziewczyna nie jest typem trekkingowym ;)

Z góry dziękuję za pomoc!

PodróżeZwykłychLudzi dołączył
14.09.2016

PodróżeZwykłychLudzi 09:18 | 28.09.2016

Dzień dobry!

Nam szkoda by było aż tak długo słodko leniuchować, ale o gustach się nie dyskutuje, no nie? :) Zatem miłego wypoczynku!

Po wylądowaniu w Bangkoku i dotarciu do hotelu szybko znajdźcie agencję, żeby zamówić poranny autobus do Koh Chang.

Trochę na południe od Koh Chang są piękne wysypy Ko Maak i Ko Kradat (z hodowlą jeleni) - polecamy.

Jeśli chodzi o pobyt na Krabi, to dwa, trzy dni tam jest ok. - można cieszyć się targiem lub miejscami z jedzeniem, potem można popłynąć na wyspy Koh Jum lub Ko Lanta.

Gdybyś miał pytania, polecamy się. A do słodkiego lenistwa można jeszcze dodać sobie kilka atrakcji dla ducha, np. wizytę w Ayutthaya niedaleko Bangkoku.

Podróże Zwykłych Ludzi
---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com

Spotkaj przygodę na własną rękę!

[fb] Radosław Przybysz dołączył
27.09.2016

[fb] Radosław Przybysz 16:27 | 28.09.2016

Dzięki za wszystkie podpowiedzi!
Ale czy uważacie, że logistycznie taki plan jest do ogarnięcia? Nie jest zbyt napięty? Mam na myśli loty na wschód i z powrotem, a potem na południe.

14.09.2016

PodróżeZwykłychLudzi 16:40 | 28.09.2016

To są tylko 4 podróże w ciągu dwóch tygodni.
Dacie radę ;)

Podróże Zwykłych Ludzi
---------

bigmark dołączył
26.12.2008

bigmark 13:29 | 29.09.2016

Moim zdaniem nie ma sensu zamieniać jednej wyspy na drugą , prawie niczym się nie różnią - mają piasek, bary przy plaży z drinkami, palmy i krewetki na lunch...Zostałbym po jednej stronie i np.z Ko Changu zrobił wypad do Kambodży i zobaczył Angkor , albo z Phuketu zrobił objazd wysepek czy odwiedził Kao Sok.

pozdr
bm.
........................................
https://bigmarkk.wordpress.com/

fan_japan dołączył
01.10.2016

fan_japan 09:20 | 01.10.2016

Witacie,

Podłączenie się pod wątek, gdyż z żoną również wybierAmy się na 2 tygodnie do Tajlandii w listopadzie ( 5-20 ), plan juz prawie jest śpiety w całość, ale mamy dość duży problem z wyborem ostatniej jego fazy.

Zaczynamy w BKK, zostajemy tam 2 pełne dni, potem lecimy Air Asia do Chang Mai, tam spędzamy również 2 pełne dni, następnie wracamy Air Asia do BKK i atakujemy autobusem + Prom na Ko Chang zostajemy tam 4 pełne dni i planowałem powrócić do BKK prom + autobus i następnie czy to autobus czy pociąg nocny prz pojechać do Krabi.

Tutaj pojawiaja się moje niepewności, czy fizycznie damy rade ten transfer przeżyć, będziemy mieli 2 walizki po ok 20 kg i czy nie lepiej wybrać jednak inna destynacje z e qcji ryzyka pogody w tym rejonie jeśli chodzi o listopad?

Na krabi w zasadzie mam zabookowana miejsców
ke na Ao Nang i planowalismy wybrać sie na Railay i pobliskie wyspy.

Chodzi mi po głowie czy nie lepiej już zostać w okolicach Ko Chang i np przedostać się na Ko Samet czy Pattaya

Jeszcze przez moment myślałem o autobusie/pociągu do
Surat Thani i dostać się do Ko Samui.

Ta ostatnia faza to 3 pełne dni.

Ponieważ powrót na ostatnią noc do BKK I wylot do P

Proszę o wskazówki, gdyż to pierwsza wyprawa do tego kraju, gdzie nie końca jestem w stanie sobie wyobrazić te transfery między miejscami, które zaplanowaliśmy.

Z góry bardzo dziękuję.

14.09.2016

PodróżeZwykłychLudzi 13:45 | 02.10.2016

Tak, transfer z Ko Chang do BKK i potem tego samego dnia gdzieś dalej może być ciężki. Ale wiesz, dużo zależy od tego, ile macie czasu i co chcecie zobaczyć.

Podróże Zwykłych Ludzi
---------

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl