Forum dyskusyjne
towar na wymianę co dac
kategoria podróże po świecie
kraj Maroko
milena2602 08:38 | 26.08.2008
Hej, gdziesz czytałam na forum ze warto zabrac cos ze soba na wymiane ,jakies długopisy czy coś, czy coś na ten temat Wiecie, co by można zabrac
bialy_6 09:18 | 26.08.2008
Z pewnością ubrania. Poza tym aspirynę, a jak chcesz zarobić to zabierz telefon komórkowy na sprzedaż:)
tintin 16:58 | 26.08.2008
długopisy, flamastry i inne tego typu rzeczy zabiera się ze sobą, aby można było rozdawać biednym dzieciom. To nie czasy wypraw Kolumba, gdzie za paciorki dostawało się złoto i inne kosztowności...
Bintuprik 19:51 | 26.08.2008
Tintin, może i nie ale ja rozumiem porezebę podziękowania za goscinę nie pieniędzmi tylko drobnym upominkiem. myslę że słodycze to taki miły upominek:)
tintin 20:11 | 26.08.2008
a ja z mojego doświadczenia powiem, że jeśli się gości u naprawdę biednych ludzi, którzy zrobili to z serca, a nie dla pieniędzy to albo zostawia się im coś z odzieży, albo właśnie kasę, której z reguły nie chcą przyjąć, ale widać gołym okiem, że im się bardzo przyda i robię zawsze to tak, aby się źle nie poczuli i nie odebrali tego za urazę...co do słodyczy czy innych tego typu rzeczy są oczywiście jak najbardziej na miejscu, ale jeśli chodzi o dzieci... lecz to jest tylko moje zdanie.
pozdrawiam
Marcin
katkareg 10:52 | 27.08.2008
oczywiście zabierz ze soba słodycze i długopisy dla dzieciaków, one strasznie się cieszą z każdej nawet najdrobniejszej rzeczy. Ja sprawiłam radość pewnemu nomadowi ofiarując mu krem do twarzy, a kolezanka zostawiła kubki matalowe. Natomiast przy robieniu zakupów bardzo przydatne są telefony komórkowe i okulary przeciwsłoneczne, dzięki nim mozna wytargowac naprawdę fajowe rzeczy.
lalata 19:28 | 27.08.2008
WitamOoo taaak, mnostwo dlugopisow, mazakow, moze jakies kartki pocztowe z polski i inne takie duperelki. wszystko to bardzo cieszy tubylcow. (tambylcow).
pozdrawiam
milena2602 21:33 | 27.08.2008
Dziekuję wszystkim za informacje