Forum dyskusyjne
Kenia w maju prosze o pomoc
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
moniqa 00:07 | 04.12.2008
Mam mala prosbe ..jade do Kenii w maju a mianowicie na poczatku juz kupilam bilet itp nie sprawdzajac ze bedzie tam dosc deszczowo...czy ktos byl w Keni w maju?jezeli tak prosze napisz czy wyjazd sie udal ,czy bardzo padalo ,jaka byla temperatura,czy bylo slonecznie i czy deszcz nie przeszkodzil w wycieczce na safari i ogolnym zwiedzaniu kraju....prosze dajcie znac bo martwie sie ze pogoda popsoje mi caly wyjazd;(
Christo84 15:51 | 27.02.2009
Czesc,Sam wybieram sie do Kenii koncem Kwietnia poczatkiem maja na 2 tyg. Nie martwie sie za bardzo pora deszczowa. Pracuje w Sudanie od ponad roku i pora deszczowa wyglada tak ze deszcz pada co 2-3 dni przez godzinke, czasami czesciej a czasami wcale.
Jest wecej owadow (komary, chrzaszcze, swierszcze itp), ale tez wiecej ptakow jest. Nie ma sie co martwic. Afryka to afryka, bedzie dobrze :)
cromchili 15:14 | 18.03.2009
Cześć:) pogodą się przejmuj, pobyt w Kenii robi takie wrażenie, że pogoda nie będzie istotna, sama wróciałm tydzien temu i pojechałabym tam, jeszcze raz, nawet jeśli byłaby beznadziejna pogoda:))
fruchu 16:00 | 18.03.2009
na www.travelsupermarket.com widzialem ostatnio oferte, wyjazd na 2tyg, przelot z UK i noclegi za £399. Sam bym pojechal ale niestety urlopu nie mam
Promyczek 14:52 | 19.03.2009
hej, ja wrocilam z Kenii w ostatnia niedz, juz zaczynalo kropic, raz nawet lalo ale facet z ktorym tam podrozowalismy, Kenijczyk mowil, ze pora deszczowa zaczyna sie pod koniec marca i wyglada w ten sposob ze w ciagu dnia leje przez godzine czy dwie. My sie stresowalismy co prawda tym deszczem, ale nie utrudnial w jakis znaczacy sposob podrozowania. Faktem jest, ze podczas safari mielismy super pogode.
Christo84 18:56 | 29.03.2009
Hej!Jakie masz plany na Kenie? Ja jade z kolega. Planujemy ok tyg spedzic w Nairobi i okolicach (pewnie jakies safari itp.) i ok tyg Mombasa.
Jak mozesz odezwij sie na mojego maila kolesi84@interia.pl moze popodrozujemy razem? Zawsze to weselej i tansze sa rozne atrakcje.
Pozdrawiam
Krystian