Forum dyskusyjne
Wiza do chin jak uzyskać przy podróży koleją
kategoria podróże po świecie
kraj Chiny
arsobatravel 16:11 | 19.05.2009
Najnowsze wieści z ambasady Chin w Wawie są takie, że dział wizowy juz nie wymaga rezerwacji hotelowych przy składaniu wniosku wizowego (to ograniczenei wprowadzono jeszcze przed olimpiadą). Natomiast faktycznie nadal wymagany jest albo bilet lotniczy, albo potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego. To nie jest problem - trzeba sobie to zrobic w jakimkolwiek biurze, które posredniczy w zakupnie biletów lotniczych - idziesz, mówisz czego Ci potrzeba i na jakie daty i na jakie miasta przylotu/wylotu (tam i z powrotem) - oni znajduja Ci polaczenie (cena biletu w tym przypadku nie gra roli). Robia rezerwację, drukują ją na papierze i podbijają pieczątką biura aby uwiarygodnić. Ta rezerwacja potem sobie wygasa automatycznie.Robiłem tak już, swietnie sie sprawdza. Ambasada to łyka, nie sprawdza. Mają podkładkę.
Skąd jesteś - z jakiego miasta??
Ja w lipcu lecę do Chin z Berlina - najtańsze przeloty. Udało mi sie kupić w tym tygodniu bilet w obie strony (Berlin - Pekin i Hongkong - Berlin) za 2700 zł.
Jadę z małą grupką na wyprawę trampingową, będziemy też obserwować pełne zaćmienie Słońca 22 lipca na wyspie Putuoshan niedaleko Shanghaju. (Organizuję z pasji wyprawy trampingowe)
Może dołączysz do naszej grupy?
Jak nie na całość, to na część.
Jakbyś był zainteresowany, to mozemy sie zgadać na priv.
Albo zajrzyj do mnie na stronę, tam są wszystkie informacje :)
Adres prosty - do mojego loginu trzeba tylko dodać .pl
franek860 14:59 | 19.05.2009
Planuje podroż do Chin przez Mongolię i Rosję powrót samolotem. Wiem że wiele osób podobną trasę sobie układało. Niestety na stronie ambasady chińskiej znalazłem informacje o tym że potrzebne są bilety lotnicze i rezerwacje hotelowe. Jak obejść ten problem bo na forum znalazłem tylko informacje o drukowaniu rezerwacji. Nie da się tego załatwić inaczej ? Prosiłbym o informacje bardziej wyczerpujące.Podobne wątki podróże po świecie CHINY
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.