Forum dyskusyjne
Profilaktyka antymalaryczna - jaki repelent
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
25wanilia 18:53 | 10.10.2012
Witajcie,chciałabym się Was poradzić w zakresie środków na komary/moskity w Kenii. Wybieramy się w listopadzie z biurem podróży, planujemy 2-3 dni safari a poza tym pobyt w hotelu.
Jestem "pouczona" o Malarone, i tu pytanie do doświadczonych: warto kupować lek przez internet od tych którzy wrócili? Robicie tak? Czy pozostaje wizyta u lekarza i wykup na receptę w aptece? Wiadomo, że wolałabym zaoszczędzić na inne potrzebne w podróży rzeczy, ale z drugiej strony nie chcę się sama zrobić w konia...
I środek z deetem, czy możecie mi polecić konkretny produkt? Myślałam o spray'u na komary tropikalne Mugga (nie wiem czy wolno mi tu wkleić link...). W podróży używałam zwykłych drogeryjnych środków, tu wiem że trzeba coś "mocniejszego" ale nie jestem zorientowana.
Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi!
piotrwaz 19:08 | 10.10.2012
Mugga super. super . Co do zakupów leków przez internet zawsze jest ryzyko kupienia podróbek .Oczywiście można sie jakoś zabezpieczyc chociażby poprosić o paragon z apteki .
GlobAdmin 23:03 | 10.10.2012
Witamprzypominam, że handel lekami poprzez internet jest nielegalny i niesie duże ryzyko. Wszelkie ogłoszenia tego typu są z serwisu regularnie usuwane.
pozdrawiam
GlobAdmin