Forum dyskusyjne
Kenia Tanzania Zanzibar
kategoria podróże po świecie
kraj Kenia
Nika23 07:07 | 16.04.2013
Cześć!wybieram się w czerwców na15 dni do Keni Tanzani i Zanzibaru. Czy możecie mi polecić jakieś niedrogie w miarę dobre hostele w Nairobi, Mombasie, Zanzibarze. Z kim na Safarii? Co warto zobaczyć? Czego pominąć nie możemy? Która dzielnica w Nairobi jest bezpieczna? Jak się dostać z Nairobi na Zanzibar (droga lądową) czy warto gdzieś stanąć po drodze? Szukałam informacji na ten temat w internecie ale wszystkie są bardzo stare (sprzed 4 - 5 lat)
A może ktoś się wybiera w czerwcu i chciały się dołączyć??
Pozdrawiam
Promyczek 10:09 | 16.04.2013
Najlepiej i najpewniej bedzie zainwestowac w najnownszy LonelyPlanet i kierowac sie ich radami. ja z Kenii na Zanzibar droga ladowa z postojami przemieszczalam sie autobusem. Safari jesli jestes zainteresowana polecam Max - Abeid. Powolaj sie na kontakt ode mnie - Kinga Walkowska. Koles ma wiele biur i nawet w Mombasie z pociagu mnie odbieral z dworac i zawiozl do poleconego hotelu. Facet tez wspolpracuje w fajnym hotelem w Niarobii gdyby Cie to interesowalo.
sp9hzx 11:40 | 17.04.2013
Z Nairobi do Mombasy autobusem, dalej wodolot albo mały samolot:)
------------------------------------------
spearo.republika.pl
mojito 14:00 | 16.04.2013
Jeżeli chodzi o Zanzibar to gorąco polecam See View Lodge w Jambiani. Niedrogo, piękna plaża, dobra kuchnia...
SzczytyAfryki 07:41 | 17.04.2013
CześćMogę polecić usługi gościa, który jest z Nairobi i ma małe biuro. Jak pewnie większość w Kenii- organizuje i safari i trekkingi. Byłem z nim na Mount Kenii i na safari. Też go też znalazłem z polecenia od innych Polaków, którym organizował trekkingi i safari.
Noclegi w Nairobi- Ja spałem w Parkside hotel w samym centrum. Tanio i schludnie (choć w weekend niedaleko jest dyskoteka, co się niesie ;-)
Jak chcesz poczytać o moim wyjeździe do Kenii i wyjazdach do Tanzanii - zapraszam na moją stronę do przeczytania relacji: http://www.stronagerbera.pl
No i napisz jeżeli chciałabyś namiary albo więcej info na temat Kenii, Tanzanii i Zanzibaru na priv gerber@gerber.d7.pl
Pozdr
RG
bynio 08:43 | 17.04.2013
Hotel Parkside w Nairobi du... nie urywa. Spałem w nim 1,5 roku temu, jego zaletą jest, że spod niego odjeżdżają busy do Arushy w Tanzanii. Stosunek jakości do ceny średni, ale to chyba najlepsza opcja w Nairobi.Zbyszek
ferdek 11:48 | 17.12.2013
Diamonds Dream of Zanzibar ten hotel to jest moje marzenie. Sprawdzałem ofertę Itaki i trzeba przyznać że cena robi wrażenie no ale widoki też. Mogę tylko pozazdrościć (chociaż nie powinno się tego robić) tym którzy się tam wybierają.